Friday , May 24 2024

Ucraina așteaptă primele avioane de luptă F-16 în iunie sau iulie 

Ucraina se așteaptă să primească primele avioane F-16 în această vară de la aliații săi occidentali. Kievul susține că avioanele F-16 sunt vitale pentru a opri înaintarea rușilor.

Kievul se așteaptă să primească primele avioane de luptă F-16 de la aliații săi occidentali în iunie sau iulie, a declarat vineri o sursă militară ucraineană de rang înalt.

Ucraina a încercat să obțină avioane de vânătoare F-16 fabricate în SUA pentru a contracara superioritatea aeriană a Rusiei. Sursa ucraineană nu a precizat ce țară va furniza avioanele, relatează Reuters.

Până în prezent, Danemarca, Olanda, Norvegia și Belgia s-au angajat să trimită avioane F-16 Ucrainei.

Illya Yevlash, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene de la Kiev, a declarat săptămâna aceasta că unii piloți ucraineni își finalizează pregătirea pentru a pilota avioanele de război. Piloții și personalul de la sol au fost instruiți de partenerii occidentali ai Ucrainei.

În condițiile în care forțele rusești avansează în regiunea Donbas din est și pregătesc un nou asalt în nord-est, în apropiere de orașul Harkov, oficialii ucraineni consideră că avioanele F-16 sunt vitale pentru a opri înaintarea rușilor. (Mediafax)

Vezi si

Încă un general de rang înalt din Statul Major rus a fost arestat pentru corupție

Un membru de rang înalt al Statului Major General rus a fost arestat preventiv pentru …