Sunday , May 19 2024

Spitalul Județean va fi reevaluat anul viitor de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor

Acest lucru este necesar pentru obținerea acreditării definitive. Unitatea spitalicească suceveană a fost acreditată cu nivelul II A în luna octombrie 2012

Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_Suceava

Spitalul Județean Suceava va intra, în 2017, în procesul de reacreditare, în octombrie 2012 unitatea spitalicească fiind acreditată la nivelul II A, prin hotă­rârea Comitetului Director al Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor. Acre­ditarea este valabilă pentru o perioadă de cinci ani, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru ca spitalele să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea spitalicească suceveană se pregătește astfel pentru control complex, în urma căruia va fi sau nu acreditată.
După cum reiese din declarațiile medicului Mihai Ardeleanu, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava, în prezent unitatea spita­licească se află în proceduri de simulare a acreditării, proceduri care vor dura aproximativ un an de zile. “La anul, în toamnă, vom avea acreditarea definitivă. Suntem deja în proceduri de simulare, care nu încetează practic niciodată și care vor fi din ce în ce mai acute anul viitor. In urmă cu cinci ani, când a fost făcută acreditarea spitalului, aveam trei volume groase de proceduri pentru fiecare manevră în spital. Acum toate acestea se rescriu deoarece pretențiile au crescut, standardul s-a ridicat și însăși experiența de fiecare zi a arătat că unele din aceste proceduri trebuie rescrise. Este un proces continuu și nu se va încheia nici la sfârșitul anului viitor, când vom avea noua acreditare, pentru că sigur, după aceea, lucrurile vor fi într-o dinamică și mai accentuată”, a declarat medicul Mihai Ardeleanu.
Secția de Terapie Intensivă din ca­drul Spitalului Județean este deja pre­gătită pentru amplul proces de re­e­­va­luare și reacreditare de anul viitor, aceasta fiind dotată cu aparatură de ultimă generație. Printre ultimele dotări se numără console, ventilatoare, aparate de anestezie, paturi dotate cu monitoare, dar și un monitor central care reprezintă o interfață cu celelalte secții. “Pe acest monitor vom primi rezultatele investigațiilor fiecărui pacient. Astfel, personalul medical nu va mai umbla cu foaia de observație a pacientului, scurtându-se timpii de așteptare, dar și riscurile de răspândire a infecțiilor”, a explicat medicul Sorin Stănescu, șeful secției ATI. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Candidații liberali la primăriile Comănești și Cacica, ”doi stâlpi ai Bucovinei”, lansați în prezența lui Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, a participat vineri la lansarea a …