Spitalul Județean Suceava va prelua de săptămâna viitoare și pacienți non-covid

reportersite
30/05/20 ora:8:01am

”Situația epidemiologică permite acest lucru”, declarat medicul neurochirurg Anatolii Buzdugan, managerul interimar al Spitalului Județean

Conducerea Spitalului Județean Suceava a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că unitatea spitalicească suceveană se va redeschide pentru pacienții non-covid, după data de 2 iunie. ”Necesitatea este deschiderea secțiilor chirurgicale. Eliberăm anumite secții, facem transfer de pacienți, facem dezinfecție terminală și de pe 2 iunie vom putea acorda asistență medicală și pacienților care au nevoie atât de mult de activități medicale în cadrul specialităților deficitare din județ”, a declarat medicul neurochirurg Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Județean.

Terapia Intensivă va funcționa în același sector, iar la etajul VII va fi modulul de Terapie Intensivă pentru pacienții diagnosticați pozitiv cu Covid 19. Tot la același nivel va fi amplasată și o stație de dializă pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Începând de săptămâna viitoare vor fi deschise secțiile de Neurochirurgie, Ortopedie, Chirurgie și Urologie. ”În cele două sectoare unde funcționa înainte secția de Cardiologie, vom avea un sector în care pacienții cu patologii cardiace, medicină internă, diabet, nefrologie, gastro-enterologie, vor putea fi spitalizați. Niciun spital nu s-a mai confruntat cu situația de a fi Covid sută la sută și a redeschide chiar curajos, înainte de a atinge parametrii pe care noi îi schițasem ca fiind acceptabili și fezabili. Contăm pe discernământul celor care vor dori să vină la spital și că vor veni doar cei cu urgențe”, a explicat medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, director medical în cadrul Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUȘTI)