Spitalul Județean nu poate pune în aplicare noile circuite pentru că nu are medic epidemiolog  

reportersite
29/05/20 ora:6:15am

Prefectura Suceava duce muncă de lămurire cu medicul epidemiolog Daniela Marcoci de la DSP Neamț pentru a veni o zi pe săptămână la unitatea spitalicească suceveană

Actuala conducere a Spitalului Județean Suceava face eforturi uriașe pentru a se putea reveni la o activitate cât mai apropiată de normal, în unitatea spitalicească. Managerul Anatolii Buzdugan a explicat că se lucrează la implementarea unor circuite care să permită atât tratarea cazurilor de Covid-19, cât și a pacienților non-covid, însă se pare că aceste circuite nu vor putea fi puse în practică dacă nu sunt aprobate de către un medic epidemiolog.

Reamintim că Spitalul Județean Suceava nu are medic epidemiolog, după ce a fost anulat contractul de colaborare cu medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. Aceasta a fost acuzată că a contribuit la declanșarea dezastrului epidemiologic de la Suceava.

Conducerea unității spitalicești a scos postul vacant la concurs și speră ca în viitorul apropiat să se găsească și posibili candidați. ”La momentul actual, în spital nu există medic epidemiolog, dar s-au făcut toate demersurile necesare pentru a angaja un medic epidemiolog . S-au anunțat concursuri pentru angajare pe perioadă determinată, s-au făcut demersuri atât la Consiliul Județean, cât și la Instituția Prefectului sa ne ajute ca să identificăm poate din județ sau poate din altă parte, să putem aduce un medic epidemiolog”, a explicat managerul Spitalului Județean, medicul neuroghirurg Anatolii Buzdugan.

Tocmai din aceste motive, conducerea Prefecturii Suceava i-a propus medicului epidemiolog Daniela Marcoci de la DSP Neamț, un contract de colaborare cu Spitalul Județean Suceava. ”Ar urma să vină la Suceava, o zi pe săptămână, până se găsește o altă soluție. Va analiza circuitele și spațiile propuse. Cunoaște bine activitatea Spitalului Județean Suceava, fiind detașată din 3 aprilie pentru o perioadă determinată la Suceava. Urmează semnarea unui contract de prestări servicii între conducerea Spitalului Județean și medicul epidemiolog Daniela Marcoci”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan. (Cristina RUŞTI)