Friday , September 30 2022

Specializarea Stilist, la învățământul postliceal, înființată de Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava

Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava propune în oferta de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 o noutate absolută pentru județul nostru, și anume specializarea Stilist, la învățământul postliceal. In această vară va fi disponibilă o clasă la specializarea nou înființată, pentru 24 de cursanți

Învățământul postliceal se bucură, de câțiva ani încoace, de un interes crescut din partea absolvenților de liceu, și nu numai. În acest an școlar, 1.516 elevi sunt înscriși la cursurile școlilor postliceale din județ. Aceștia au optat pentru specializări precum asistent medical generalist, asistent medical de farmacie, asistent medical balneo-fiziokinetoterapie și recuperare. Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava propune în oferta de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 o noutate absolută pentru județul nostru, și anume specializarea Stilist, la învățământul postliceal.

”Nevoia acestei specializări am identificat-o căutând profesioniști pentru clasele noastre de profesională, de la specializarea frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist. Chiar în această perioadă lucrăm la dosarul de autorizare, urmând ca săptămâna viitoare să-l transmitem ARACIP. Este un domeniu care se bucură de o adresabilitate foarte bună în rândul elevilor. și la profesională această specializare este foarte apreciată, atât de fete, cât și de băieți, și avem și rezultate foarte bune. Nicio altă unitate de învățământ din județ nu are în ofertă specializarea Stilist, la postliceală”, a declarat Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” Suceava, punctând că există o bază materială proprie pentru specializarea nou înființată, dar și cadre didactice instruite în domeniu. Absolvenții de liceu se vor putea înscrie la singura clasă de Stilist existentă în județ, învățământ postliceal, pentru care au fost aprobate 24 de locuri, în sesiunea de admitere din această vară.

Planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 al Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” Suceava cuprinde 4 clase de liceu, cu câte 24 de locuri, la specializările Tehnician proiectant CAD, Tehnician ecolog și protecția calității mediului, Tehnician în turism și Tehnician în activități de comerț, dar și 4 clase de profesională, împărțite pe opt calificări, fiecare cu câte 12 locuri. Este vorba despre mecanic auto, tinichigiu-vopsitor auto, ospătar vânzător în unități de alimentație, bucătar, comerciant-vânzător, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, tâmplar universal și sudor.

Cifra de școlarizare propusă pentru anul școlar 2021-2022, la nivel național, este la fel ca cea din anul școlar prezent, însă au fost propuse realocări, ținându-se cont de cifrele rezultate în urma centralizării propunerilor inspectoratelor școlare, evoluția demografică a populației școlare și fluxurile de intrări-ieșiri ale acesteia în sistemul educațional. Creșterea interesului pentru învățământul postliceal, inclusiv din partea colegiilor terțiare non universitare din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat, a dus la solicitarea mai multor inspectorate școlare din țară a unei suplimentări cu 3.000 de locuri pentru acest nivel de studiu. (Oana NUȚU)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …