Thursday , October 6 2022

Soselele din judeţ, pline cu şoferi băuţi la sfârşit de săptămână

Sapte şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au fost depistaţi în trafic de poliţiştii suceveni în acest week-end. Doi dintre aceştia chiar au fost implicaţi în accidente rutiere uşoare, în timp ce un altul a fost prins în timp ce gonea prin Vicovu de Sus cu 109 km/h
politia-rutiera-18 [800x600]


In această perioadă, la nivelul IPJ Suceava conducerea a dispus măsuri sporite de prezenţă a poliţiştilor rutieri în trafic, având în vedere faptul că pe perioada de toamnă se produc diverse băuturi alcoolice, iar riscul de consum şi implicit de conducere a vehiculelor sub influenţa alcoolului este unul crescut. Astfel, în mai puţin de două zile poliţiştii au întocmit şapte dosare penale la regimul rutier pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
In data de 10 octombrie 2014, în jurul orei 23.35, Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit o reclamaţie cu privire la faptul că pe DN 17, pe raza comunei Coşna, a avut loc un accident rutier, iar şoferul este sub influenţa băuturilor alcoolice. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că un bărbat de 29 de ani din comuna Coşna, a condus maşina fratelui său, pe care nu l-a anunţat că i-a luat autoturismul din curte şi la vederea unui echipaj de poliţie, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului. In urma verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că acesta nu are permis de conducere şi  cum a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, a fost dus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.
In data de 11 octombrie 2014, la ora 01.58, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Sucevei din localitate, maşina condusă de un localnic de 19 ani. Cum tânărul mirosea a băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta s-a ales cu un dosar penal pe numele său.
In data de 11 octombrie 2014, în jurul orei 20.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit în trafic pe strada Sandru din localitate, maşina condusă de un tânăr de 27 de ani, din comuna Frumosu. Cum acesta emana halenă alcoolică şi a refuzat să fie testat cu apara-tul etilotest, a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu dosar penal.
In data de 11 octombrie 2014, în jurul orei 20.20, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, în timp ce patrula pe raza localităţii Ciprian Porumbescu, s-a sesizat despre faptul că o maşină este în şanţul adiacent drumului judeţean 178. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în jurul orei 20.10, un localnic de 65 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178G, a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit carosabilul şi s-a oprit în şanţ, avariind vehiculul. Cum mirosea a băuturi alcoolice, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost dus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In urma verificărilor făcute, poliţiştii au constatat faptul că termenul inspecţiei tehnice periodice pentru autovehicul era expirat din data de 16 septembrie 2013 şi nu are poliţă de asigurare obligatorie tip RCA valabilă, motiv pentru care au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi setul de plăcuţe cu numerele de înmatriculare. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pe numele său.
In data de 11 octombrie 2014, în jurul orei 22.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localităţii maşina condusă de o femeie de 41 de ani, din comuna Dorna Arini. Cum aceasta mirosea a alcool, a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condusă la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal.
In data de 11 octombrie 2014, în jurul orei 22.18, o patrulă mixtă poliţie jandarmi, în timp ce se afla pe strada Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, a depistat cu aparatul radar un autoturism BMW care circula cu viteza de 109 km/h în localitate. Soferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani din oraşul Vicovu de Sus şi din cauză că mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Individului i s-a întocmit un dosar penal. Ieri, în jurul orei 03.45, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Liteni, care supraveghea şi controla traficul rutier pe DJ 208C, pe raza oraşului Liteni, a oprit pentru control maşina condusă de un localnic de 25 de ani. Intrucât şoferul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Tânărul s-a ales cu un dosar penal pe numele său. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de …

One comment

  1. Politia rutiera ar trebui sa controleze si pe soferii care vin din camp acum toamna .Vor avea mari surprize .Umbla bauti si cu masinile si cu tractoarele