Friday , March 31 2023

Soferul care a omorat un copil pe trotuar in Vatra Dornei, arestat la recurs

.
N Tribunalul Suceava a admis vineri recursul `naintat de Parchetul de pe l=ng\ Judec\toria Vatra Dornei `mpotriva m\surii luate de judec\toria local\ de p\strare `n libertate a lui Gheorghe Marius P`slariu, cel care, `n 23 iulie, a c\lcat cu ma[ina un copil de 14 ani, pe trotuar n P`slariu a fost `nc\tu[at [i introdus `n arestul IPJ dup\ ce trei s\pt\m=ni s-a tot fofilat s\ dea declara]ii, invoc=nd felurite motive, de la dureri diferite, la faptul c\ nu are avocat ales n dac\ judec\torii de la Vatra Dornei l-au `n]eles [i l-au l\sat `n libertate, cei de la Tribunalul Suceava au apreciat c\ pentru modul `n care a `ncercat p=n\ acum s\ influen]eze bunul mers al anchetei, Gheorghe Marius P`slariu ar fi mai bine s\ stea `n arest, dec=t s\ `[i fac\ mendrele `n libertate
Gheorghe Marius P`slariu, autorul accidentului mortal de pe strada Foresta din Vatra Dornei, din data de 23 iulie a.c., a c\rui victim\ a fost un copil de 14 ani, a fost arestat vineri, `n urma deciziei Tribunalului Suceava, care a acceptat recursul `naintat de Parchetul de pe l=ng\ Judec\toria Vatra Dornei [i a dispus ca [oferul de 25 de ani s\ fie introdus `n arestul IPJ Suceava pentru o perioad\ de 29 de zile, dup\ `ndelungi t\r\g\n\ri.
Imediat dup\ accidentul care a pus cap\t vie]ii b\iatului care se plimba f\r\ griji cu bicicleta pe trotuar [i a fost lovit de autoturismul Ford condus de Marius Gheorghe P`slariu, acesta din urm\ a c\utat s\ scape de consecin]ele penale ale ac]iunii sale prin tot felul de mijloace, cu toate c\, potrivit estim\rilor organelor de anchet\, individul ar fi avut o concentra]ie alcoolic\ `n s=nge de peste 2 la mie.
Ziarul Obiectiv a ar\tat cum Gheorghe Marius P`slariu s-a tot fofilat `n fa]a anchetatorilor, invoc=nd diverse motive.
La sf=r[itul s\pt\m=nii trecute, propunerea de arestare preventiv\ a Parchetului de pe l=ng\ Judec\toria Vatra Dornei, emis\ pe numele t=n\rului de 25 de ani, autorul accidentului mortal de pe strada Foresta din Vatra Dornei, a fost respins\ de Judec\toria din localitate. Parchetul a `naintat recurs [i a avut c=[tig de cauz\, la Tribunalul Suceava.
~n data de 23.07.2010, la ora 18.00, pe strada Foresta din municipiul Vatra Dornei, Gheorghe Marius P`slariu, de 25 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere categoriile „A, B” din anul 2003, în timp ce conducea un autoturism marca Ford, pe fondul vitezei excesive [i neadaptate la condi]iile de drum, într-o curb\ deosebit de periculoas\ la dreapta, a pierdut controlul volanului, a p\truns pe trotuarul din partea stâng\, loc în care l-a accidentat pe minorul David A. de 14 ani, din localitate, care se deplasa cu o biciclet\ pe trotuar, dup\ care s-a izbit frontal de un stâlp din beton al gardului ce împrejmuie[te o proprietate din zon\.
În urma impactului, b\iatul a decedat pe loc, iar conduc\torul auto a suferit leziuni care au necesitat transportul cu ambulan]a la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit diagnosticul de „traumatism cranio-cerebral acut deschis cu contuzie cerebral\; epitaxis oprit spontan, traumatism toraco-abdominal [i ambele membre inferioare; plag\ contuz\ genunchi drept; stare de ebrietate”, necesitând pentru vindecare un num\r de 7-10 zile de îngrijiri medicale, fiind transferat apoi pentru consult de specialitate la Spitalul Jude]ean Suceava.
Nu a fost posibil\ atunci testarea cu aparatul etilotest a conduc\torului auto Gheorghe P`slariu deoarece era foarte agitat [i necooperant, dar i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care medicul de gard\ [i personalul medical au constatat c\ cel în cauz\ emana miros de alcool. S-a stabilit ulterior c\ autorul accidentului avea o concetra]ie alcoolic\ `n s=nge de cel pu]in 2 la mie.
~n urma continu\rii cercet\rilor privind accidentul mortal de circula]ie a c\rei victim\ a fost David A., s-a stabilit c\ de la data comiterii accidentului [i pân\ la 05.08.2010 Marius P`slariu s-a internat în mai multe unit\]i spitalice[ti de pe raza jude]elor Suceava [i Ia[i, refuzând s\ dea curs unui num\r de cinci cita]ii procedurale, cu toate c\ în anumite zile s-a aflat la domiciliu, motivând neprezentarea prin lipsa unui ap\r\tor ales.
~n data de 5 august a.c., cel în cauz\ s-a externat din Spitalul Jude]ean Ia[i [i, în dosarul penal întocmit împotriva sa, a fost dispus\ [i confirmat\ începerea urm\ririi penale pentru s\vâr[irea infrac]iunii de „ucidere din culp\”.
La data de 9 august, în jurul orei 09.30, suspectul s-a prezentat la Poli]ie cu ap\r\tor ales [i având în vedere probatoriul existent în dosar, începând cu ora 11.00, împotriva sa a fost dispus\ re]inerea pe o perioad\ de 24 de ore.
În urma prezent\rii de c\tre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lâng\ Judec\toria Vatra Dornei a lui Gheorghe Marius P`slariu la Judec\toria Vatra Dornei cu propunerea de arestare preventiv\, s-a dispus respingerea propunerii de arestare preventiv\ [i s-a luat m\sura ca suspectul s\ nu p\r\seasc\ localitatea pentru o perioad\ de 30 zile, începând cu data de 9 august [i pân\ la 7 septembrie a.c.
Noroc cu recursul `naintat de procurori, pentru c\ altfel, `n c=teva zile, nu era exclus ca P`slariu s\ fi fost v\zut din nou pe [oselele jude]ului. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Individ de 35 de ani din Fântânele, vechi recidivist în șofatul fără permis, dat în urmărire și prins în timp ce încerca să iasă din țară pe la Vama Borș

În urma cercetărilor efectuate în cadrul  unui dosar penal, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Suceava-Biroul …