Şofer din Horodniceni foarte beat, încătușat pentru că a fost agresiv verbal cu polițiștii

reportersite
26/05/20 ora:11:44pm

Etilotestul a arătat o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii din Mălini au fost anunțați luni dimineață printr-un apel la 112 că un șofer în stare de ebrietate conduce un autoturism VW pe raza comunei Horodniceni.

Echipajul care s-a deplasat la fața locului a găsit mașina în cauză în parcarea din zona Primăriei, iar pe scaunul șoferului se afla Cristian G., de 38 de ani din satul Mihăiești, comuna Horodniceni, care a declarat că a condus autoturismul de acasă.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv verbal, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea și încătușarea sa.

În momentul în care a fost urcat în autospeciala de poliție, Cristian G. a acceptat sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. (O.S.)