Sunday , September 25 2022

Şofer beat mort, găsit în mașină, în afara unui drum din Straja

El avea 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. El și pasagera din mașină au primit amenzi pentru că circulau în afara intervalului orar 22.00-06.00

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 0.50, o patrulă din cadrul Postului de Poliție Straja, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, a observat în afara carosabilului, pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre orașul Vicovu de Sus înspre comuna Brodina, un autoturism marca Mercedes Benz. La volanul autoturismului se afla Robert L., de 35 de ani, din comuna Brodina. Fiind întrebat de polițiști dacă a pățit ceva, dacă are leziuni sau dacă are nevoie de intervenția unui echipaj medical, acesta a refuzat ajutorul.

În imediata apropiere a autoturismului se afla  Zorica B., de 27 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care a declarat polițiștilor că se afla în autoturism, însă nu a suferit leziuni și nu solicită intervenția unui echipaj medical.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o îmbibație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Cei doi au fost sancționați contravențional întrucât au încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 2/2020, cu privire la circulația persoanelor în afara gospodăriei în intervalul orar 2200-0600.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”. (O.S.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …