Thursday , February 9 2023

Semafoare, la trecerile de pietoni din faţa Pieţei Mari

Unul dintre cele două semafoare va fi montat la trecerea de pietoni de la intrarea principală în Piaţa Mare, iar celălalt – la trecerea de pietoni de la intrarea în Hala de Lactate a Pieţei. De asemenea, va fi reabilitată şi parcarea din faţa Pieţei Centrale, unde se va turna un strat de asfalt, iar intrarea şi ieşirea din parcare se vor putea face şi de pe strada Horia, Cloşca şi Crişan 

semafoare 1 [800x600]

Reprezentanţii Primăriei municipiului Suceava au hotărât, ca la cele două treceri de pietoni din faţa Pieţei Agroalimentare să monteze două semafoare pentru a reduce aglomeraţia creată în zonă, atât de pietoni, cât şi de autovehiculele care circulă în zona respectivă. Semafoarele folosite vor fi cele care au fost deja dezafectate de la intersecţia de la Catedrală, unde s-a construit sensul giratoriu. De precizat este faptul că semafoarele vor avea comandă manuală, adică cei care vor să traverseze strada vor proceda la fel ca şi la trecerea de pietoni de la Bazar, apăsând un buton, în aşa fel încât zona din faţa Pieţei Agroalimentare să nu mai fie aşa aglomerată. Altfel spus, unul dintre cele două semafoare va fi montat la trecerea de pietoni de la intrarea principală în Piaţa Mare, iar celălalt – la trecerea de pietoni de la intrarea în Hala de lactate a Pieţei.
De asemenea va fi refăcută şi parcarea din faţa Pieţei Centrale, pe suprafaţa acesteia turnându-se un strat de asfalt, iar accesul şi ieşirea din această parcare se vor modifica. Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipalităţii sucevene, dacă până acum accesul şi ieşirea din parcare erau doar pe strada Petru Rareş, din faţa Pieţei Mari, după reabilitare se va putea accesa această parcare şi din strada Horia, Cloşca şi Crişan. De asemenea se vor amenaja parcări în spic pe strada Petru Rareş înspre Piaţă, astfel câştigându-se încă 14 locuri de parcare. (I.G.N.)

Vezi si

73 de suceveni au fost diagnosticați cu gripă în ultimele șapte zile, jumătate dintre ei fiind copii

35 dintre aceștia au fost internați în spital. Mai bine de jumătate dintre cazurile de …