Sunday , January 29 2023

Seful ISJ, notat cu “Bine” de Minister, își păstrează funcția

Sefii ISJ au primit calificativul “Bine” pe linie la evaluarea Ministerului. Astfel, inspectorul școlar general și-a păstrat funcția după publicarea rezultatelor evaluării realizate în luna septembrie de reprezentanți ai Ministerului Educației. Inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr și inspectorii școlari generali adjuncți Gabriela Scutaru și Cristian Cuciurean au obținut calificativul “Bine”. Deși au depus contestații la Minister, acestea nu au dus la modificarea calificativelor acordate inițial 

 Inspectoratul Scolar Suceava - martie 2015 - 000 [800x600]

Ca urmare a finalizării la nivelul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Stiințifice a procedurii de evaluare anuală a cadrelor didactice care au ocupat funcțiile de inspector școlar general și inspector șco­lar general adjunct la Inspectoratul Scolar Județean Suceava, respectiv de director la Casa Corpului Didactic Suceava, inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr și inspectorii școlari generali adjuncți Gabriela Scutaru și Cristian Cuciurean au obținut calificativul “Bine”. Singurul care a obținut calificativul maxim în urma evaluării este fostul director al Casei Corpului Didactic, Constantin Mărgineanu.

Deși inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr și inspectorii școlari generali adjuncți Gabriela Scutaru și Cristian Cu­ciurean au depus contestații la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Stiințifice în speranța modificării calificativelor acordate pentru activitatea managerială desfă­șurată în cadrul ISJ Suceava în anul școlar 2015-2016, ca urmare a reevaluării realizate în cadrul Comisiei de contestații constituite la nivelul MENCS, au fost menținute calificativele acordate inițial.

Evaluarea activității manageriale desfă­șurate în anul școlar 2015 – 2016 de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic s-a desfășurat în baza prevederilor ordinului de ministru nr. 4.315/11.08.2014 pentru aprobarea Metodologiei privind evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic, cu modificările și completările ulterioare.

In perioada 5-9 septembrie 2016, echipe mixte ale Ministerului Educației s-au deplasat la sediile mai multor inspectorate școlare județene din țară pentru a evalua activitatea inspectorilor școlari generali.

Evaluarea a avut în vedere verificarea aspectelor care țin de asigurarea calității, de management educațional și de audit financiar. Săptămâna viitoare, evaluarea va continua și în alte județe. Până în toamna anului trecut aceste evaluări erau realizate în bi­ro­urile Ministerului, fiind realizate pe baza unor rapoarte de autoevaluare, toată lumea primea calificativ “Foarte bine”, fapt ce nu reflecta neapărat realitatea.

Evaluarea a vizat aspecte ce țin de ­asi­­gu­rarea calității, management educațional și audit financiar. In ciuda neregulilor constatate de reprezentanții Ministerului Edu­cației, șeful ISJ își va păstra funcția și va conduce în continuare Inspectoratul Scolar Județean Suceava. (A.I.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. La Suceava ca la nimeni.Rusinos ce se intampla!.Si inca nu au ieșit toate la suprafata ,la toate examenele -def,titul,bac,ev.,suplinire etc treaba multa,…$$$$….