Tuesday , December 6 2022

Seful de district din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, arestat după ce a bătut un poliţist şi a lovit trei maşini

Gheorghe Anton, 47 de ani, şeful de district al OS Pătrăuţi, a acroşat trei maşini pe raza municipiului Suceava, după ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0,93 mg/l. Acesta a fugit de la locul accidentului, fiind găsit ulterior de poliţişti. Din cauză că nu a vrut să se legitimeze, oamenii legii au încercat să-l imobilizeze, ocazie cu care Gheorghe Anton l-a lovit cu capul în gură pe un poliţist local. Ieri, instanţa de judecată a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a silvicultorului Gheorghe Anton  

 
padurar bataus1_tn


padurar bataus3_tn
Silvicultorul Anton Gheorghe a fost arestat aseara pentru 30 de zile

In data de 19 noiembrie 2015, la ora 16.44, Bogdan B. a anunţat prin 112 faptul că în timp ce conducea autoturismul Chevrolet pe strada Mihai Viteazu din municipiul Suceava a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar şoferul vinovat, conducătorul unui autovehicul Volkswagen, a fugit de la locul accidentului. La ora 16.50, Bogdan B. a sunat din nou la 112 şi a anunţat faptul că a pornit în urmărirea şoferului fugat şi că se află pe Bulevardul 1 Mai. La ora 16.55, autoturismul Volkswagen a fost depistat pe strada Staţiunii, oprit în faţa magazinului Danygri.

Echipajul de poliţie format din agentul de poliţie rutieră Marius Scutariu şi poliţistul local Doru Ionel Cocîrlă, de 45 de ani, din municipiul Suceava, a procedat la legitimarea şoferului. Acesta a refuzat să se legitimeze şi a încercat să fugă, moment în care membrii echipajului au procedat la folosirea forţei fizice pentru imobilizarea bărbatului. In timpul imobilizării, şoferul care a fost identificat în persoana lui Gheorghe Anton, de 47 de ani, din Suceava, şeful de district din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, posesor al permisului de conducere categoria B, a încercat să-l muşte de ureche pe poliţistul local, însă cum nu a reuşit acest lucru, l-a lovit cu capul în zona feţei pe Doru Ionel Cocîrlă.

politist batut2_tn
Doru Ionel Cocîrlă

După ce a fost imobilizat Gheorghe Anton a fost dus la sediul Poliţiei municipiului Suceava unde, cu ocazia testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că avea o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.

Poliţistul local a fost dus la UPU Suceava, unde a primit îngrijiri medicale, după care a continuat serviciul.
De asemenea, s-a constatat că Gheorghe Anton, în timp ce conducea maşina, a mai acroşat încă două autoturisme parcate, respectiv un BMW şi un Seat. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de “refuz de a se supune prelevării mostrelor biologice de sânge”. Despre incident a fost anunţat şi procurorul de serviciu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava care a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Gheorghe Anton sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj.
Ieri, acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care magistraţii suceveni au dispus arestarea lui pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …