Saturday , February 24 2024

Se reiau demersurile pentru modernizarea drumului județean care scurtează distanța de la Dorna la București cu 100 de kilometri

In ședința Consiliului Județean Suceava din data de 30 iunie se va vota alocarea de fonduri în vederea elaborării documentației pentru scoaterea definitivă sau temporară din fondul forestier a terenurilor necesare modernizării drumurilor județene – studii pedostaționale, lucrări OCPI, deviz împădurire etc. Un anunț în acest sena fost făcut de președintelke CJ Suceava, Gheor­ghe Flutur. în principal, este vorba despre un schimb de teren în vederea modernizării a 3,7 Km de drum județean pe tronsonul Panaci – Bilbor, rămas neasfaltat la granița cu județul Harghita iar CJ Suceava urmează să suporte și taxa de scoatere din fondul forestier.

Reamintim că modernizarea drumului Panaci – Glodu s-a realizat, parte prin proiect pe fonduri europene, parte cu finanțare guvernamentală prin PNDL. Odată cu modernizarea acestor 3,6 Km se asigură legătura pe drum județean cu județul vecin, Harghita, care, la rândul lui, execută lucrări de modernizare pe tronsonul de la intrarea în județul Harghita până în DN 15.

De altfel, pe 26 iunie, conducerea Detecției Județene de Drumuri și Poduri Suceava va participa la o ședință a CJ Harghita unde se vor aborda aspecte practice care țin de realizarea acestei ­mo­dernizări. „Acest drum nu facilitează doar legătura dintre cele două județe vecine, Suceava și Harghita, dar asigură și o legătură între DN 17 și DN 15, scurtând distanța Vatra Dornei  – București cu 100 km. Devenind una dintre căile de comunicare între Bucovina și Ardeal, acest drum va contribui în scurt timp la intensificare activităților economice și a turismului în zonă”, a spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

 

Vezi si

Simularea Evaluării Naționale: Mari probleme la Matematică. Procentul notelor peste 5, mai mic față de anul anterior și nicio medie de 10

IȘJ Suceava a informat că, dintre cei 6.625 elevi prezenți la ambele probe, 4.005 elevi au obținut …

No comments

  1. Oare treaba unui sef de Consiliu Judetean e sa se plimbe sa faca verificarile drumurilor sau sa se pozeze in mijlocul soselei? Nu sunt diriginti de santier, cei care fac receptia, etc? Nu cumva are alte atributii? Sau poate merge pe la ceva chiolanuri pe la domeniile lui Zeus?