Sunday , February 5 2023

Sase ani de închisoare, pentru botoşăneanul care l-a înjunghiat pe consilierul local din Milişăuţi

palatul de justitie Suceava [800x600]


Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Constantin Harcotă, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Botoşani, la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor. Cum această faptă a fost comisă în termenul de încercare a suspendării condiţionate a executării pedepsei de un an şi două luni de închisoare prin care Constantin Harcotă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava în data de 27 martie 2013 pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt. Astfel, judecătorii suceveni au dispus condamnarea botoşăneanului la şase ani de închisoare.  Acesta trebuie să achite suam de 2.869,84 de lei Spitalului Municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, cu titlu de cheltuieli de spitalizare şi către stat 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judicare. Părţile din dosar au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Amintim că în seara zilei de 11 mai 2014, Harcotă fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a intrat în conflict cu şeful său, Constantin Avram, de 53 ani, consilier local din Milişăuţi, care l-a certat că a băut prea mult şi nu a hrănit peştii săi din păstrăvărie. In acel moment, botoşăneanul a pus mâna pe un briceag şi l-a înjunghiat în abdomen pe Constantin Avram. Victima nu a sunat la 112 să anunţe incidentul, în schimb s-a suit în maşină şi a condus până la Spitalul din Rădăuţi unde rana i-a fost curăţată, iar medicii l-au cusut pe Constantin Avram. Medicul legist a stabilit că bărbatul înjunghiat are nevoie de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale, acesta constatând că după modul în care a acţionat agresorul şi arma folosită de acesta, viaţa victimei a fost pusă în pericol, având noroc că a mers repede la spital.
Spitalul din Rădăuţi a anunţat poliţia despre incident, iar poliţiştii au anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii reţinându-l pentru 24 de ore pe Constantin Harcotă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, după care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalului Suceava.
Trebuie menţionat faptul că victima Constantin Avram nu vroia să-l reclame pe Harcotă, spunând în primă fază că totul a fost un accident şi că nu vrea să-i facă rău. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …