Friday , December 2 2022

Săptămâna trecută s-au înregistrat cele mai multe cazuri de viroze și pneumonii din acest sezon

Aproape 2.000 de suceveni au fost diagnosticați cu infecții ale căilor respiratorii în săptămâna 14-20 noiembrie. Numărul total al pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor a fost de aproape 2.300

În cursul săptămânii trecute s-au înregistrat cele mai multe cazuri de viroze și pneumonii din această iarnă, numărul sucevenilor care au avut nevoie de asistență medicală din cauza răcelilor crescând cu aproape 500 de cazuri față de săptămâna precedentă.

Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.926 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, comparativ cu 1.433 de cazuri, câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 713 îmbolnăviri, față de 507 înregistrate în săptămâna anterioară, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 369 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 413 cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 206 cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani, cu 127 îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65 de ani au fost cele mai puține cazuri, și anume 98 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 49 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 14-20 noiembrie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 368 de cazuri de pneumonii. 86 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 55 de cazuri, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, cu 78 de îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta între doi și patru ani au fost 75 de cazuri de pneumonie. În rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani și a celor peste 65 de ani au fost câte 67, respectiv 52 de cazuri de pneumonii. Printre nou-născuți au fost 55 de cazuri de pneumonii, iar cele mai puține pneumonii au fost diagnosticate printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, cu 52 de cazuri.

În județul nostru nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă în ultimele șapte zile și nici nu au existat cazuri care să ridice suspiciuni pentru care să fie nevoie să se preleveze probe. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …