Wednesday , September 22 2021

Salubrizarea stradală și curățenia pe timp de iarnă în municipiul Suceava vor fi scoase la licitație

Primăria municipiului Suceava vrea să facă o licitație pentru delegarea serviciilor de salubrizare stradală, inclusiv curățenie pe timp de iarnă.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local Suceava care se va întruni joi, 16 septembrie, în ședință extraordinară, cel de-al doilea proiect de hotărâre înscrise pe ordinea de zi fiind cel care vizează aprobarea demarării procedurii de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare stradală și intervenții pe timp de iarnă.

În conferința de presă de miercuri, 15 septembrie, primarul Ion Lungu a declarat că, în prezent, este în derulare un contract încheiat în 2014 cu „Diasil Service”. În conformitate cu cele specificate de edil, acordul a fost pe 7 ani și expiră în decembrie. Cel mai probabil, a precizat primarul, nu va fi încheiat un nou contract până la finele lunii decembrie, sens în care primarul a spus că va semna un act adițional la contractul cu „Diasil” pentru prelungirea contractului până la finalizarea procedurilor de atribuire.

Edilul a spus, de asemenea, că până ce va fi desemnat viitorul operator, este necesar un studiu de oportunitate în acest sens. Respectiva documentație va fi realizată în următoare luni iar primarul speră, totuși, ca în cel mult 6 luni de la aprobarea Hotărârii de Consiliu Local să aibă loc licitația pentru delegarea gestiunii serviciilor de salubrizare stradală și de curățenie pe timp de iarnă. (D.P.)

 

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …