Friday , April 26 2024

Rudele femeii moarte în accidentul produs de preotul de la Mitocu Dragomirnei au protestat în fața liceului din Cajvana

Preotul George Apetrei predă Religie la această unitate de învățământ. Copiii și frații femeii sunt nemulțumiți că acesta a revenit la catedră, deși după accident a fost suspendat pentru o perioadă. Conducerea IŞJ se scuză că nu a fost înștiințată de vreo instituție, iar până se va da o sentință definitivă nu-i poate interzice să predea. „Cum poate el să vorbească copiilor de Dumnezeu în condițiile în care a omorât-o pe mama noastră și a lăsat-o în drum?”, se întreabă fiul femeii decedate, revoltat de faptul că nu și-a cerut măcar iertare de la familie, așa cum s-ar fi aș­tep­­tat de la un preot. Amintim că preotul Apetrei, care conducea băut, a lovit cu mașina două fe­­mei, una dintre ele a murit până să ajungă la spital, iar preotul a plecat de la locul accidentului 

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, două femei care circulau pe marginea unui drum din Mitocu Dragomirnei au fost acroșate de un autoturism. După impact, mașina a părăsit locul accidentului. La ajungerea echipajelor de intervenție, una dintre femei, Alina R., în vârstă de 41 de ani, era în stop cardio-respirator, fiind declarată decedată imediat după ce a fost preluată de o ambulanță. Cea de-a doua fe­­meie, în vârstă de 59 de ani, a fost transportată la Spitalul Județean Suceava cu traumatisme, dar conștientă și stabilă.  Cele două femei lucrau la Spitalul de Recuperare Neuropsihiatrică din Mitocu Drago­mirnei și se îndreptau spre casă în mo­­mentul producerii accidentului, circulând pe același sens de mers cu mașina care le-a lovit. Polițiștii sosiți la fața locului au început cercetările și după aproximativ un ceas au depistat șoferul vinovat, în persoana preotului George Apetrei, din Mitoc, care a fost găsit la locuința sa. Mașina condusă de el, o autoutilitară Volks­­wagen LT, a fost găsită parcată în curtea casei, având urme specifice impactului cu cele două persoane. Polițiștii l-au pus pe preot să sufle în etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat. George Apetrei a fost dus de polițiști la spitalul sucevean pentru re­coltarea de probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului” , „conducere sub influența băuturilor alcoolice” și „vătămare corporală”.

Rudele femeii moarte au protestat ieri în fața Liceului Tehnologic din Cajvana, unde preotul este titular, deoarece, deși imediat după accident acesta a fost suspendat de la catedră, a revenit și predă în continuare Religie. “Inspectoratul Şcolar al Județului Suceava nu a fost notificat de nicio instituție cu privire la interzicerea dreptului de a profesa în învățământ în cazul domnului George Ionuț Apetrei”, a declarat inspectorul școlar Cezar Anuței, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava. În apărarea preotului a sărit și directorul unității de învățământ din Cajvana. “Da, este la școală, normal că este la școală. Până nu avem o sentință definitivă și irevocabilă nu pot să-l opresc din a veni la școală. El are titulatura pe două școli, la Liceul Tehnologic Cajvana și la Şcoala din Mitocu Dragomirnei”, a explicat profesorul Nicolae Robu, director la Liceul Tehnologic Cajvana.

Rudele femeii decedate au bătut aproa­pe 40 de kilometri pentru a-și plânge mama, soția și fiica în fața unității de în­vățământ, unde cel care a băgat-o în mormânt vorbește elevilor despre corectitudine și dreptate. Rudele sunt nemulțumite că preotul s-a întors la catedră, chiar dacă procesul nu este finalizat. “Noi ne-am dori ca el să nu mai fie aici la școală. Cum poate el să vorbească copiilor de Dumnezeu în condițiile în care a omorât-o pe mama noastră, a lăsat-o în drum. M-am întâlnit cu el într-un magazin și l-am întrebat «Ce s-a întâmplat? Cum a fost în acea seară?». El, frumos, împreună cu soția sa, a ridicat mâinile sus, ca și cum nici n-ar fi fost vina lui. Şi în continuare când ne vede sună la Poliție, personal sună la polițaiul de caz și spune că noi îl înjurăm și îl amenințăm pe dânsul. Cum să fie profesor în condițiile în care a omorât un om, nu și-a cerut de la noi, copiii, și de la rude scuze, un mic «scuze, îmi pare rău pentru ceea ce v-am făcut» și să vorbești copiilor de bunătate și iertare”, povestește revoltat fiul victimei. Şi frații femeii moarte în acea noapte și-au plâns amarul în fața liceului din Cajvana. «Poate el n-a vrut s-o omoare, să fi spus că “asta e Alina și vreau s-o omor”, da, n-a vrut. Dar când a făcut fapta ar fi trebui să stea la locul accidentului, s-o ducă la spital și să recunoască și poate îl iertau, dar așa, să fugă…», a adăugat, printre lacrimi, și sora Alinei.  (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …