Saturday , April 27 2024

ROSAL, descalificată la licitaţia de salubrizare stradală

ROSAL

Comisia de licitaţie a decis, miercuri după amiază, că oferta depusă de Rosal pentru serviciile de curăţat şi deszăpezit străzi trebuie respinsă din cauza datoriilor pe care compania respectivă de salubrizare le are la bugetul de stat. Dacă nu ar fi avut această problemă, Rosal câştiga licitaţia pentru că avea oferta cea mai bună u după scoaterea din competiţie a celor de la Rosal, oferta care are şanse mari să fie declarată câştigătoare este cea a asocierii firmelor sucevene Florconstruct şi Diasil cu firma clujeană Brantner, însă lucrurile nu s-au tranşat definitiv, existând posibilitatea depunerii unei contestaţii 

Oferta depusă de firma Rosal la licitaţia de salubrizare stradală a Sucevei a fost descalificată, şansele ca societatea respectivă să mai presteze serviciile de curăţenie şi deszăpezire pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ diminuându-se considerabil. Decizia comisiei de licitaţie a fost luată, potrivit afirmaţiilor făcute de primarul Ion Lungu, în urma analizei documentaţiilor depuse, în după amiaza zilei de miercuri. Primarul Ion Lungu a confirmat faptul că oferta de la Rosal, deşi ca punctaj era cea mai atractivă, a fost descalificată. Conform celor precizate de edilul şef al municipiului Suceava, motivul descalificării îl reprezintă datoriile pe care Rosal le-ar avea la bugetul de stat.
Ofertele de la licitaţia de salubrizare s-au deschis pe la mijlocul lunii aprilie, dată de la care a început verificarea, punct cu punct, a tuturor documentelor şi rezolvarea, între timp, a unor contestaţii. Potrivit prevederilor legale, participanţii care depun oferte nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat, conform evidenţelor valabile pe luna precedentă celei în care sunt deschise ofertele. Rosal, de altfel, a menţionat în adresele tip înaintate Primăriei că nu are datorii la stat şi că orice abatere ar duce la descalificarea ofertei.
Numai că, la Primăria Suceava, a ajuns o informare de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), departamentul privind marii contribuabili, în care se preciza că Rosal are datorii la stat. Este vorba de o sumă totală de aproape 3,3 milioane de lei, valabilă la data de 30 martie. In adresa respectivă, trimisă Primăriei pe data de 6 aprilie în baza unei cereri trimisă către ANAF la data de 1 aprilie, nu era specificat nimic de vreo compensare a datoriilor pe care le-ar fi avut Rosal la stat.
Comunicarea deciziei luată de licitaţie a fost făcută, însă nu este exclus ca să fie depusă o contestaţie de către Rosal. De aceea, Primăria municipiului Suceava nu a încheiat contractul pentru serviciile de salubrizare stradală cu firmele care au depus oferta câştigătoare: Diasil, Florconstruct şi Brantner. Primele două firme sunt din Suceava, iar a treia din Cluj – fostul Salprest.
Până în 2004, Diasil a prestat servicii de salubrizare stradală, până când licitaţia a fost adjudecată de Rosal. Tot Diasil şi Florconstruct au prestat şi servicii de colectare a deşeurilor menajere, când acest serviciu era la asociaţiile de proprietari. Ulterior, când serviciul a fost trecut la Primărie, licitaţia de delegare a gestiunii a fost câştigată tot de cei de la Rosal. In tot acest timp, Florconstruct a prestat servicii de salubrizare în unele localităţi din judeţul Suceava, iar Diasil s-a axat pe componenta de reciclare a maselor plastice. Pentru un timp, pe o platformă betonată a celor de la Diasil, anul trecut au fost depuse toate gunoaiele menajere din Suceava, după ce nu a mai fost permisă depozitarea acestora la groapa de la Călău.
Pe de altă parte, asocierea firmelor respective ar fi depus încă două contestaţii până ca să se pronunţe comisia. Cel mai probabil, contestaţiile vor fi retrase, însă dacă Rosal va depune o contestaţie, atunci se va tergiversa din nou semnarea contractului. Spre deosebire de cel încheiat în 2004 de Primăria Suceava, cel care ar putea fi încheiat, totuşi, anul acesta, nu va mai avea inclusă prevederea că acordul poate fi prelungit cu încă patru ani. Precedentul contract avea o astfel de prevedere, care însă nu a mai fost pusă în aplicare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …

No comments

  1. verificati prestatia in tara a firmei Brantner si luati legatura cu sindicatul LOTUS (MH) sa va explice cum sta firma si cite procese are pe rol .AUSTRIECII SINT MAI VERSATI CA NOI…!

  2. la Cluj firma Brantner are doua societati (cea de curatenie stradala este aproape inchisa cu mandatul ce expirat in 4 luni are 50 angajati in total