Friday , September 17 2021

Rezultatele examenului național de Bacalaureat vor fi afișate azi. Contestațiile vor putea fi depuse până la ora 18.00

Rezultatele la probele scrise din cadrul examenului național de Bcalaureat vor fi afișate azi, până la ora 12.00, iar contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 12.00 – 18.00, în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 iulie.

Pentru susținerea probelor scrise ale Bacalaureatului au fost înscriși 5.212 candidați, dintre care 4.663 sunt din seria curentă și 549 din serii anterioare.

La proba scrisă la Limba și literatura română au fost prezenți 4.688 de candidați, iar doi dintre ei au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, ambii având asupra lor telefoane mobile. Proba obligatorie a profilului a fost susținută de 4.775 candidați, iar o candidată a fost eliminată din examen pentru tentativă de fraudă, după ce s-a găsit asupra sa un dispozitiv audio-video (cască și cameră de filmat), fapt ce a dus la deschiderea unui dosar penal pentru ”divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”. La proba la alegere a profilului și specializării au participat 4.797 de candidați, iar unul singur, care susținea proba la geografie, a fost eliminat pentru că a fost surprins în timp ce încerca să copie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să aibă recunoscute/ echivalate/ susținute toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și toate probele scrise, la care să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, însă media finală trebuie să fie minim 6.

Amintim că la simularea examenului de Bacalaureat, care a fost organizată în luna martie, s-au prezentat la probele scrise din cadrul simulării 4.603 din cei peste 5.900 de candidați înscriși, iar rata de promovare înregistrată la nivelul județului a fost 41,63%. (O. N.)

Vezi si

Elevii navetiști beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport. Actele necesare

Decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, …