Tuesday , January 31 2023

Reporterul „The Guardian”, impresionat de primirea refugiaților la Vama Siret

Reporterul ziarului britanic The Guardian, Shaun Walker, a relatat modul ”impresionant” în care sunt primiți refugiații ucraineni de război la Vama Siret. El a trecut miercuri granița din Ucraina alături de mii de refugiați și a avut cuvinte de laudă în relatarea sa față de primirea din România.

”După câteva săptămâni în care am transmis din Ucraina, am trecut granița la Siret ieri (miercuri – n.r.) împreună cu alte mii de copii și femei ucraineni. La fel ca la multe alte puncte de trecere a frontierei, erau cozi uriașe de mașini care așteptau să treacă, iar așteptarea în cazul celor care treceau pe jos dura cam 6 ore, ceea ce a fost istovitor, în condiții de temperaturi negative și ninsoare viscolită.

În partea românească am avut parte de o primire impresionantă. Zeci de voluntari care vorbesc engleză, rusă sau ucraineană, cu băuturi calde, mâncare și autobuze spre Suceava, cel mai apropiat oraș. De acolo, toate trenurile sunt gratis pentru ucraineni.

În aeroportul din Iași, în care am ajuns, este plin de refugiați ucraineni, este mâncare gratis, sunt voluntari și standuri cu informații peste tot”, este relatarea făcută de reporterul prestigioasei publicații britanice. (O.S.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …