Wednesday , September 28 2022

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ: 4.504 elevi au fost admiși la liceu, iar 196 de candidați au rămas nerepartizați – doi cu medii peste 8

Candidații cu cele mai mari medii de admitere au ales colegiile ”Ștefan”, ”Petru”, ”Eudoxiu Hurmuzachi”, ”Nicu Gane”, dar și Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului. În total, 148 de candidați cu medii de admitere sub 5 au primit un loc în clasa a IX-a, la liceele din județ. 236 de locuri în clasa a IX-a au rămas neocupate în urma repartizării compuerizate. Ultimul candidat repatizat la liceu are media de admitere 2,73.

Rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a au fost publicate de Ministerul Educației în cursul dimineții de joi. La nivelul județului Suceava, 4.504 elevi au fost admiși la liceu, în funcție de opțiunile exprimate și media de admitere, iar 196 de candidați au rămas nerepartizați. Candidații cu cele mai mari medii de admitere au ales colegiile ”Ștefan”, ”Petru”, ”Eudoxiu Hurmuzachi”, ”Nicu Gane”, dar și Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

În ceea ce-i privește pe elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, fiecare a optat pentru unul din liceele de top din județ, însă Andrei Vicol, de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, a ajuns elev la Colegiul Național ”Sfântul Sava” București. Elisabeta Filimon, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, a ajuns elevă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Daria Maria Purdilă, de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, a optat pentru Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Teodora Brumă rămâne eleva Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava, iar Albert Ștefan Verciuc, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Sebastian Adrian Varvaroi și Sabina Curcă Costan, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, au devenit ”ștefaniști”. Amedeea Lionte, de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, nu apare în listele candidaților repartizați la liceu, cel mai probabil pentru că a optat să-și continue studiile la liceul privat.

Printre candidații nerepartizați sunt doi cu medii de admitere foarte mari, și anume 8,19 și 8,11. Alți 15 au medii între 7,00 și 7,86.

Ultimul candidat repatizat la liceu are media de admitere 2,73, provine de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” Probota și a fost admis la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, specializarea mecanică. În total, 148 de candidați cu medii de admitere sub 5 au primit un loc în clasa a IX-a, la liceele din județ.

236 de locuri în clasa a IX-a au rămas neocupate în urma repartizării compuerizate, la specializări precum construcții, mecanică, silvicultură, dar și științe sociale, protecia mediului, turism și alimentație și industrie textilă și pielărie.

Din afara județului, s-au înscris 44 de candidați, cu medii între 4,18 și 9,66, fiind admiși 42 dintre ei. Din cei 6 candidați cu medii de admitere peste 9, doi au fost admiși la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, și câte unul la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava. Județele din care provin elevii sunt Botoșani, Bistrița Năsăud, Neamț, Bacău, Dolj, Iași, Constanța, Prahova, Mureș, Brașov, Argeș și București.

Candidații repartizați în clasa a IX-a trebuie să-și depusă dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care au fost admiși, începând de mâine, 15 iulie, și până pe 20 iulie, în caz contrar pierd locul pe care au fost repartizați. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Două rute cultural-turistice care includ județul Suceava, lansate ieri de ANAT

Două rute cultural-turistice au fost lansate la Târgu Jiu, marți, de Ziua Mondială a Turismului, una …