Wednesday , April 17 2024

Rădăuțeanul Andrei Chifan, artistul care a lucrat la mini-seria Shogun și a ”ajutat-o” pe Cristina Aguillera să spargă un candelabru cu vocea ei

Absolventul Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”, acum Director Tehnic de Imagine Digitală și Efecte Vizuale, a ocupat în ultimii 10 ani diverse roluri din variate domenii de post-producție, de la Sound Engineer, 2D Animator sau Digital Compositor la FX & Lighting TD, toate aceste experiențe contribuind la înțelegerea modului în care funcționează departamentele de producție de efecte vizuale. Anul trecut a lucrat la a lucrat la mini seria Shogun (Disney/ Hulu), pentru care a creat lumina 3D pentru mai multe secvențe din episoadele 3, 4, 6, 7 și 8, a lucrat și la serialul Nautilus (AMC), dar și la o reclamă pentru Just Eat în care apare Cristina Aguillera. În anii anteriori a lucrat la multe alte proiecte pentru branduri precum Amazon Prime, Western Digital, Tissot, Netflix sau Sony. A început acest an lucrând la o animație pentru MSG Sphere, afișată în cadrul Superbowl-ului, având onoarea să fie printre primii artiști din lume care au avut acces la ecranul exterior al Sferei din Las Vegas.

Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” se mândrește cu un absolvent care a ajuns Director Tehnic de Imagine Digitală și Efecte Vizuale și are în prezent un portofoliu impresionant de realizări în domeniul său de activitate. Andrei Chifan a colaborat cu o serie de studiouri din întreaga lume, precum Screen Scene VFX (Dublin), Jellyfish Pictures (Londra), UPP Advertising (Praga), Orca Studios (Las Palmas de Gran Canaria), The Endless Collective (New York) sau FBB (Munich), și a avut șansa să lucreze la producții de VFX la scară foarte largă.

În ultimii 10 ani a ocupat diverse roluri din variate domenii de post-producție, de la Sound Engineer, 2D Animator sau Digital Compositor la FX & Lighting TD, toate aceste experiențe contribuind la înțelegerea modului în care funcționează departamentele din întreg pipeline-ul de producție de efecte vizuale. Pachetele sale software principale sunt Houdini și Nuke. În Houdini se ocupă de modelare procedurală (clădiri, orașe, păduri, avioane etc.), de layout/scene assembly, de shading, de lumină și de render, iar în Nuke compozitează imaginea finală cu toate straturile filmate sau randate 3D. Ca motoare de render utilizează: Karma, Arnold, Renderman sau Redshift în funcție de proiect.

Din ianuarie până în iunie 2023 a lucrat la mini seria Shogun (Disney/ Hulu), pentru care a creat lumina 3D pentru mai multe secvențe din episoadele 3, 4, 6, 7 și 8, dar a și scris în Python un asset de Houdini care importă golful Osaka creat în Maya, dar care trebuia reasamblat procedural în Houdini pentru randare finală. Apoi, din iunie până în septembrie, a lucrat la serialul Nautilus (AMC), după care, în septembrie-octombrie, a lucrat la o reclamă pentru Just Eat în care apare Cristina Aguillera. Andrei Chifan s-a ocupat de aranjamentele florale din jurul apei și a ”ajutat-o” pe artistă să spargă un candelabru cu vocea ei. În noiembrie 2023 a ajuns să compoziteze și randeze o serie de cadre pentru un film de animație cu fantome și monstruleți pentru copii numit ”Elli”, iar spre finalul anului a contribuit la două filme sci-fi care vor fi anunțate oficial în curand.

În anii anteriori a lucrat la multe alte proiecte pentru branduri precum Amazon Prime, Western Digital, Tissot, Netflix sau Sony. A început acest an lucrând la o animație pentru MSG Sphere, afișată în cadrul Superbowl-ului, având onoarea să fie printre primii artiști din lume care au avut acces la ecranul exterior al Sferei din Las Vegas.

Rădăuțeanul consideră însă că cea mai mare realizare este băiatul său, Victor, în vârstă de 2 ani, căruia îi place să învețe orice. Își aduce aminte cu nostalgie despre anii de liceu, dorind să mulțumească în mod special profesoarei Antoneta Lăzărescu pentru sustinerea în cadrul concursului Infomatrix 2013 și dirigintei Miriam Leon Postolache. (O. N.)

Vezi si

Societate amendată cu 60.000 lei pentru abandonări de deșeuri reciclabile

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la abandonarea unei cantități foarte mari …