Saturday , March 2 2024

Punct de vedere al conducerii Spitalului Județean, după ce doi medici cardiologi intervenționiști au acuzat că sunt amenințați și hărțuiți ca să părăsească spitalul

Obiectiv de Suceava a prezentat zilele trecute cazul medicilor cardiologi intervenționiști de la Spitalul Județean Suceava Laur Blaga și Paul Turcoman, care acuză că  a fost forțată ușa cabinetului unde aceștia stăteau când asigurau gărzile în spital. Cardiologii suceveni susțin că au dispărut toate obiectele din respectivul cabinet, atât aparatura spitalului, cât și obiectele personale ale cardiologilor, inclusiv parafele acestora, iar această spargere este doar ”cireașa de pe tort”, în spatele acestei acțiuni fiind însă, după cum afirmă ei, multe alte gesturi de intimidare pentru ca acești doi medici să părăsească unitatea spitalicească suceveană.

Cardiologii suceveni Laur Blaga și Paul Turcoman, în război cu unii colegi din Spitalul Județean. Cameră de gardă spartă cu ranga, amenințări, hărțuiri, șicanări în trafic

Vineri, 17 martie, conducerea Spitalului Județean Suceava a transmis un ”punct de vedere” referitor la declarațiile  celor doi  medici de la Cardiologie interventională, pe care-l redăm integral:
”Ne dezicem categoric de informațiile preluate de presa locală de pe rețelele de socializare, cu privire la situația personală și profesională, prezentată unilateral de colegii noștri. Situația de fapt va fi făcută publică, urmare a soluționării cauzei de către instituțiile abilitate, legal investite.
Toți pacienții cu patologie specifică, care s-au adresat unității sanitare, în perioada de referință, au beneficiat de servicii medicale de specialitate și nu s-a realizat niciun transfer
către alte centre universitare. Până la data prezentă, colegilor noștri nu le-a fost refuzată nicio solicitare fundamentată adresată conducerii.
Ceea ce dorim și facem cunoscut atât salariaților noștri, cât și pacienților este poziția fermă a conducerii unității sanitare față de respectarea regulilor și normelor de conduită la locul de muncă, care alcătuiesc, sub raport obiectiv, disciplina muncii și își au originea în necesitatea desfășurării normale a procesului de muncă.
Disciplina la locul de muncă sub toate aspectele sale, la nivelul unității sanitare, nu se aplică în mod parțial/opțional, nu se negociază și nici nu sunt acceptate intervențiile terților
care să favorizeze angajații.
Valorificarea  instrumentelor manageriale cu scopul procedurării/reglementării activității specifice nu este de natură să aducă atingere salariaților noștri, în condițiiile în care măsurile vizează obligațiile acestora la locul de muncă, raportat la interesul public deservit de unitatea sanitaă, cu efecte directe asupra calității vieții pacientului.
Referitor la situația particulară a colegilor noștri, acordarea drepturilor salariale în suma maximă prevăzută de normele legale, care se ridică la o valoare lunară semnificativă este dovada indubitabilă a aprecierii. Subliniem că la data prezentă puține specialități din cadrul unității sanitare sunt remunerate la nivelul maximum  prevăzut în legislație. Dezideratul conducerii fiind mărirea echipei și creșterea calității actului medical. Față de acest deziderat nu este tolerată opoziția venită din partea cadrelor medicale.
Referitor la situația administrativă și juridică a cabinetelor medicale din cadrul secțiilor, precizăm că acestea trebuie să deservească tuturor medicilor din cadrul secțiilor, în mod egal
și nepreferențial.
Mai mult, conducerea unității sanitare dorește să se rețină că administrarea acestora trebuie să se supună reglementărilor specifice epidemiologice, I.S.U și D.S.P. Dispunerea unilaterală, în afara cadrului legal, de către beneficiarii cabinetelor, nu poate fi acceptată și nici tolerată.
Până la clarificarea aspectelor contractuale, prezența temporară a colegilor intervenționiști, în cadrul Secției de Cardiologie, este binevenită atât pentru pacienții spitalului, cât și pentru echipa medicală din cadrul secției, care beneficiază de suportul lor profesional.
Încheiem cu precizarea că niciodată interesul personal nu ar trebui să aibă întâietate în fața datoriei profesionale, mai ales în ceea ce privește profesia de medic”. (O.S.)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …

One comment

  1. Lăsați acești “oameni” să își facă treabă nu le mai puneți bețe în roate! Și când am pus oameni în ghilimele am vrut să pun in vedere că puțini mai sunt oameni! Ce-i care înțeleg știu ce zic.