Friday , April 26 2024

Proiectul “Harșovschi” al parcărilor de reședință a picat a treia oară

Deși viceprimarul i-a atras și pe consilierii ALDE să voteze pentru oficializarea locurilor de parcare, au votat pentru doar 15 consilieri, 4 s-au împotrivit și 3 s-au abținut. Proiectul a picat fiindcă era nevoie de susținerea a două treimi din numărul total al consilierilor

harsovschi

 Proiectul “de suflet“ din acest an al viceprimarului Lucian Harșovschi, privind inventarierea și modernizarea parcărilor de reședință în municipiul Suceava, a fost a treia oară blocat. De această dată, la limită, în condițiile în care consilieri ALDE au votat pentru, alături de cei ai PNL și PMP. Pentru aprobarea proiectului s-au exprimat 15 voturi, 4 fiind împotrivă și 3 abțineri.  Argumentele primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care a arătat că mâine (astăzi – 15 noiembrie, n.r.) se finalizează registrul spațiilor verzi, iar inventarierea celor peste 4300 de locuri de parcare ar fi fost un indicator important, care, dacă ar fi aprobat, ar însemna un câștig pentru municipalitate pentru ca în bugetul pe anul viitor să fie incluși bani pentru modernizarea parcărilor, nu au primit înțelegere din partea consilierilor PSD. Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat în plen că a avut discuții și cu consilieri ai Partidului Social Democrat și a luat în seamă propunerile acestora. “După ce vom finaliza inventarierea parcărilor aflate în această situație, am căzut de acord că vom acționa treptat pe fiecare cartier”, a spus viceprimarul Harșovschi. Opoziția cea mai puternică a venit însă din partea mai noului consilier local PSD Gabriel Buciac, el apreciind că proiectul de inventariere a locurilor de parcare nu poate fi aprobat fără Registrul spațiilor verzi și că a constatat că discuțiile apărute în spațiul public pe această temă nu fac altceva decât să învrăjbească sucevenii. „În momentul în care am primit mapa ședinței pentru ziua de astăzi chiar am sperat să nu fie acest proiect pe ordinea de zi, crezând că s-a înțeles faptul că acest proiect nu poate fi făcut decât în concordanță cu Registrul spațiilor verzi, după ce acesta va fi terminat”, a explicat tânărul politician, arătând că înțelege nevoia de realizare a locurilor de parcare, dar că acestea trebuie făcute „într-un mod sănătos, eficient și ­mo­dern”. Andrei Păduraru, consilier PNL, a precizat că PSD își dorește un proiect mai elaborat, de identificare a unor zone unde să fie realizate parcări supraetajate. Cum am arătat anterior, acest proiect de hotărâre avea în vedere inventarierea și modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri de parcare din Zamca, 1.755 din Centru și George Enescu și 1.087 de locuri de parcare în cartierul Burdujeni. Tânărul consilier Gabriel Buciac a stârnit cel puțin zâmbete, inclusiv din partea colegilor săi de partid, când a vrut să arate poze cu felurite locuri din municipiul Suceava în care, în opinia sa, municipalitatea trebuie să intervină. (Neculai ROSCA)

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …

One comment

  1. Am mai obosit de cateva ori scrind comentarii in legatura cu administrarea maiastra a Municipiului Suceava si degeaba. Mai scriu cateva randuri poate ajung unde trebuie. Uitati-va un pic cum arata Suceava noastra draga cand ploua cativa stropi sau cand ninge si apoi incalzeste Soarele. Numai zoaie de la periferii si pana in centru carate pe rotile masinilor. Faceti cartiere noi, parcari de resedinta dar despre strazi uitate in mocirla numai promisiuni in prag de alegeri. Parca impozite platesc toti sucevenii , nu numai in centru. Nu numai cei care au primit cate 3 ari degeaba de la primarie si in jurul caselor lor din cartierele tineretii au rasarit TIR-uri si alte utilaje ultima generatie. Si acolo ati proiectat scugeri care se revarsa in soseaua ce leaga dragul nostru oras “prelipcizat” de Botosani.
    Mergeti pe Gheorghe Doja si minunati-va cand ploua cum perdele de apa ataca pietonii de pe trotuarele pavate cu “recuperatele” din centru. Uitati-va un pic la strazile ce converg in centura Gheorghe Doja, cu zeci sau sute de case a caror pietoni inoata in mocirma din octombrie si pana in aprilie si al caror noroi se poarta pe rotiel masinilor pana la gara sau pana in Itcani. Sunt asfaltate cate 5 metri pentru a da bine la poze iar in rest gropi pline cu apa. Corect. Se vand cisme de cauciuc, incaltaminte si piese la masini. Functioneaza la maximum si spalatoriile. Asa ca felicitari celor ce de la domeniul stradal sau cum se cheama compartimentul de la primarie ce administreaza drumurile si parcarile pentru buna gospodarire . Coborati pe strazi si vedeti mai nou groapa de la Lidl din Burdujeni. Pardon trei gropi deja plombate care parca s-au nascut din nou peste noapte. Sau placile de metal de la Sfantul Ioan. De rasul curcilor. Si apropo de strazile pe care de 10 ani le balastati din 2 in 3 ani. Sunt strazi in care nu ati investit nimic. Proprietarii au rezolvat retaua de energie electica si pe cea de gaz. Nici macar un bec nu schimati.