Tuesday , May 21 2024

Primii liceeni admiși în clasa a IX-a, în anul școlar 2022-2023. S-au afișat rezultatele admiterii în învățământul vocațional

Unul dintre cei 9 decariști de la Evaluarea Națională din acest an a optat pentru Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea învățător-educator, prima medie de admitere este 9,76, iar ultimul admis are media 8,93, în timp ce la specializarea educator-puericultor primul admis are media 8,88, iar ultima medie de admitere este 8,41. La Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava au fost admiși elevi cu medii între 9,95 și 5,62, iar la Liceul cu Program Sportiv Suceava cea mai mare medie de admitere este 9,7, iar cea mai mică este 7,48.

Învățământul liceal vocațional a publicat rezultatele admiterii în clasa a IX-a, anul școlar 2022-2023. La nivelul județului Suceava sunt 5 unități de învățământ care organizează anual concurs de admitere la filiera vocațională.

Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a avut 120 de locuri la admiterea din acest an, la specializarea matematică-informatică. În lista candidaților admiși în învățământul liceal militar, la nivel național, sunt doar doi candidați cu media 10, dintre care unul provine din județul Suceava. Este vorba despre Eliza-Miruna Tudose, de la Școala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, unul dintre cei 9 decariști de la Evaluarea Națională din acest an. Ea este prima de pe lista candidaților admiși la colegiul din Câmpulung Moldovenesc, iar ultimul candidat admis în acest an are media 8,32, în timp ce la alte colegii militare din țară s-a intrat și cu media 7,93.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea învățător-educator, prima medie de admitere este 9,76, iar ultimul admis are media 8,93, în timp ce la specializarea educator-puericultor primul admis are media 8,88, iar ultima medie de admitere este 8,41. Precizăm că la acest liceu, filiera vocațională, au fost disponibile 72 de locuri în clasa a IX-a, pentru care s-au înscris 202 candidați.

La Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, specializarea Arhitectură, arte ambientale și design au fost admiși candidați cu medii între 9,69 și 7,07; la specializarea Muzică candidați cu medii între 9,95 și 6,81; la Arte plastice, arte decorative s-a intrat cu medii între 9,77-7,36, iar la Conservare-restaurare bunuri culturale cu medii de la 9,19 la 5,62.

Liceul cu Program Sportiv Suceava a publicat rezultatele admiterii, pe specializări, iar la handbal au fost admiși elevi cu medii între 9,47 și 7,88, la lupte mediile de admitere sunt între 9,53 și 8,54, la atletism între 9,54 și 7,48, la volei între 9,42 și 8,65, la rugby între 9,5 și 8,09, în timp ce la fotbal au fost admiși candidați cu medii de la 9,7 până la 7,87.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava încă nu publicase, luni, pe site-ul instituției lista elevilor admiși în clasa a IX-a.

Dosarele elevilor admiși la clasa a IX-a, filiera vocațională, se depun în perioada 15-20 iulie, la secretariatul liceului, și trebuie să conțină foaie matricolă, adeverința cu media de admitere de la școala de proveniență, vaccinări, copie certificat de naștere elev, copie buletin elev și copie buletinele părinților. (Oana NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Flutur: ”Sadova, cu primarul Constantinescu stâlp liberal al zonei de munte, poate fi considerată un adevărat bibelou turistic”

Luni după-amiază, după ce a coborât de pe muntele Bodea de la plantat, Gheorghe Flutur, …