Saturday , January 28 2023

Primarul Sucevei a participat ieri la hramul bisericii Sf. Ecaterina

Ieri, la biserica ce poartă hramul Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, situată la limita dintre comuna Moara și Municipiul Su­ceava a fost oficiată slujba religioasă de către P.S. Damaschin Dorneanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădă­uților. La hramul bisericii au participat mulți credincioși. Nu a lipsit de la acest eveniment nici primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care și-a făcut de ani buni un obicei de a participa la slujbele religioase oficiate de hramul fiecărei bise­rici din oraș.

„Am participat as­tăzi, cu ocazia Sfintei Mare Muceniță Ec­a­terina, ocrotitoa­rea ti­nerilor, învă­ță­­tori­lor, profesorilor, doctorilor, la slujba de la Biserica Sfânta Ecaterina la intrarea în Municipiul Suceava din­spre comuna Moa­­­­ra. A fost o slujbă înălțătoare! Sfânta Mare Mu­ceniță Ecaterina ocrotește și orașul nostru!”, a declarat primarul Ion Lungu. Biserica cu hramul Sfintei Mare Mucenițe Eca­­terina a fost ridicată în apropierea viitorului campus universitar din Suceava, fiind construită din lemn, în stil maramureșean, de către meșteri maramureșeni. Piatra de temelie a fost pusă pe data de 29 noiembrie 2009, printre ctitorii noului locaș de cult numărându-se în primul rând credincioșii Bisericii „Sf. Mina“ din Suceava, îndrumați de pr. paroh Cătălin Axinte. Cu cinci ani în urmă, biserica a fost sfințită iar la acea dată slujba a fost oficiată de ÎPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

2 comments

 1. uite o imagine de actualitate: ion lungu, intre spitale si catedrale.
  un bun administrator care a ajutat si la spital si la catedrala. prin ajutorul dat ca primar in diverse situatii grele, ion lungu a aratat omenie.
  prin faptul ca participa ca si primar, alaturi de credinciosi la slujbele bisericii arata ca este si marturisitor, nu numai ctitor.
  ii multumim d-lui primar pt.tot ce a facut si pt. biserica parohiei Sf. Trei Ierarhi din G.Enescu si il rugam sa-l sprijine pe pr.Buta pt.ca este in mare dificultate cu constructia Centrului Social din parohie, acum in prag de iarna.

 2. citez:” Ion Lungu, care și-a făcut de ani buni un obicei de a participa la slujbele religioase oficiate de hramul fiecărei bise­rici din oraș”
  cinste lui, ca primar ca este alaturi de biserica lui HRISTOS.
  cinste lui ca a ajutat, ca nimeni altul pana acum, atat construirea de biserici dar si de centre sociale pentru oameni aflati in mari dificultati materiale si sociale.
  Sfanta Mare Mucenita Ecaterina sa-l ocroteasca!