Saturday , February 4 2023

Primarul Ion Lungu vrea să construiască două grădinițe finanțate din fonduri europene

 Lungu a arătat că prioritară în acest moment este construirea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini și că locația identificată inițial pentru amplasarea construcției nu poate fi folosită pentru că acea suprafață de teren nu aparține municipiului Suceava, ci comunei Scheia. Pe de altă parte, a fost deja identificat amplasamentul unei grădinițe noi în cartierul Burdujeni Sat

 Lungu 21 octombrie


Primarul Ion Lungu dorește construirea a două grădinițe în municipiul Suceava, care să fie finanțate din fonduri europene. Conform spuselor acestuia, termenul de depunere a proiectelor este luna iulie 2017.
“Suntem la faza în care pregătim proiectele europene. O prioritate a noastră este construcția de grădinițe în municipiul Suceava. Din păcate, în ceea ce privește grădinița pe care voiam să o construim în  cartierul Obcini, în preajma punctului de transformare al celor de la TPL, acea clădire nu este pe teritoriul municipiului Suceava, ci pe teritoriul comunei Scheia. Din acest motiv nu putem depune proiectul pentru acea suprafață de teren și căutăm alte soluții. S-ar putea să ne îndreptăm înapoi acolo unde am avut noi piață. Suntem într-o situație conflictuală cu partenerul de acolo, dar vom încerca să soluționăm această problemă pe cale amiabilă. Deși suntem în instanță, poate găsim o soluție pentru că nu cred să existe alt spațiu și nu aș vrea să ratăm oportunitatea de a face o grădiniță nouă cu program prelungit în cartierul Obcini, unde această construcție este necesară. Il vom chema la discuții pe cel care ne-a fost partener în acea piață și încercăm să găsim o soluție pentru a putea folosi terenul și clădirile din acea zonă pentru a putea construi o grădiniță nouă în cartierul Obcini. Nu avem la dispoziție o altă locație, pentru că Primăria nu mai are alt teren în cartierul Obcini”, a arătat ieri Ion Lungu.
Dacă în ceea ce privește construirea unei grădinițe în cartierul Obcini sunt probleme cu locația, edilul Sucevei a anunțat ieri că a fost identificată o soluție pentru construirea unei grădinițe noi în cartierul Burdujeni Sat, în curtea Scolii Nr. 6.
“Intre timp, am găsit o soluție pentru a face o grădiniță în cartierul Burdujeni Sat, în curtea Scolii Nr. 6, unde de asemenea este necesară o grădiniță, cea care există fiind mică și destul de veche. De aceea vrem să facem o grădiniță nouă în curtea Scolii Nr. 6 din cartierul Burdujeni Sat”, a arătat ieri edilul sucevean.
Acesta a mai spus că își dorește să construiască cel puțin două grădinițe finanțate din fonduri europene și că speră să identifice o soluție pentru realizarea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini, unde din păcate Primăria nu dispune de mult teren.
“Imi doresc să facem cel puțin două grădinițe prin acest program. Termenul de depunere a proiectelor este luna iulie a anului 2017 și îmi doresc să reușim să depunem cel puțin două proiecte. Prioritară este construirea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini, unde o astfel de grădiniță nu există în acest moment”, a mai arătat Ion Lungu. (A.I.)
 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …

One comment

  1. sunt o mamica din obcini. trebuie numaidecat o cresa si o gradinita cu program prelungit.cnuveste decat una privata