Tuesday , November 29 2022

Primarul Ion Lungu – mulţumit de modul în care se lucrează la pasaj şi pe Traian Vuia

Lucrările la cele două obiective importante din municipiu vor fi finalizate în jurul datei de 25 noiembrie, cel târziu la 1 decembrie. Despre ridicarea la nivel a trotuarelor de pe bulevardul George Enescu, edilul sucevean a precizat că îi este “lehamite” de ceea ce se întâmplă

pasaj itcani 2 [800x600]

Reabilitarea pasajului peste calea ferată din Iţcani va fi finalizată până la cel târziu la 1 decembrie, lucru ce îl bucură pe primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. El a arătat că în prezent se lucrează la montarea stâlpilor de iluminat public, după care se va turna câte un strat de asfalt pe trotuarele de pe pasarelă. In paralel cu aceste lucrări, se efectuează şi cele de ridicare a pasajului, care, spune primarul, în jurul datei de 25 noiembrie sau cel târziu 1 decembrie vor fi finalizate. “La pasaj lucrurile merg bine, în acest moment se lucrează la turnarea betoanelor peste cablurile de la stâlpii de energie electrică. De asemenea, vom turna un strat de asfalt peste trotuare şi vom pune stâlpii de iluminat, în aşa fel încât partea de deasupra să fie gata. Am avut discuţii cu şefii de echipă a celor ce lucrează la presale hidraulice de sub pasaj şi m-au asigurat că nu este niciun fel de problemă şi, conform graficului lor vor finaliza până la cel târziu 1 decembrie a.c. Sunt convins că e vor ţine de cuvânt pentru că, chiar dacă se răceşte vremea, ei nu sunt condiţionaţi ca cei care lucrează cu mortare sau asfalt”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
In ceea ce priveşte asfaltarea străzii Traian Vuia, edilul sucevean a declarat că de astăzi se începe turnarea stratului de uzură, iar, în aceste condiţii, lucrările vor fi terminate până la data de 25 noiembrie 2015. Vis a vis de incidental de săptămâna trecută, când două dintre firmele ce execută lucrări pe strada în cauză au fost amendate din motivul că nu au asigurat traficul rutier în zonă, edilul sucevean s-a declarat mulţumit că lucrurile s-au rezolvat, iar muncitorii şi-au reluat activitatea. “Astăzi (ieri n.r.) constructorul a spus că finalizează de turnat primul strat de asfalt pe strada Traian Vuia. Regret incidentele care au avut loc acolo, dar şi noi trebuie să fim corecţi sută la sută iar atunci când sunt 99%, mai lăsăm şi capul plecat. Mă bucur că s-a găsit înţelegere şi putem continua acele lucrări. Constructorul s-a angajat că de mâine (astăzi n.r.) se toarnă stratul de uzură, pe prima bandă, în aşa fel încât să ieşim cu lucrările  de acolo până la cel târziu 25 noiembrie”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Lăsând la o parte cele două obiective importante ce par a fi pe un făgaş normal, primarul Ion Lungu a precizat că îi este “lehamite” de ceea ce se întâmplă pe bulevardul George Enescu unde, după spusele constructorului ar mai fi treabă pe o jumătate de zi, însă nu s-a mai intervenit la refacerea trotuarelor. “Mai sunt câteva lucrări de care mi-e lehamite să mai discut. Este vorba de finalizarea trotuarelor de pe bulevardul George Enescu. Ei spun că mai au pe jumătate de zi, dar nu înţeleg de ce nu o fac dacă mai este atât de puţin”, a conchis edilul sucevean.
Trebuie de menţionat faptul că lucrarea de reabilitare a pasarelei CFR din Iţcani este prinsă în cadrul unui proiect european în valoare totală de opt milioane de euro, din care mai fac parte şi podul peste apa Sucevei şi încă zece străzi importante din municipiu, printre care şi asfaltarea străzii Traian Vuia, iar refacerea pasajului în sine ajunge undeva la un milion de euro. Menţionăm că pe strada Traian Vuia au fost înlocuite două conducte de apă, proiectul ridicându-se la un milion de euro, bani proveniţi de la Uniunea Europeană şi economisiţi de la celelalte proiecte europene. (I.G.N.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …

One comment

  1. Sper ca termenul de 1 decembrie sa fie ulltimul si cel real.