Saturday , October 1 2022

Primăria va suporta jumătate din costurile branșării la gaz pentru cetățenii cu venituri mici din Burdujeni-sat

Conform primarului Ion Lungu, costurile branșării ajung la sume situate între 5.000 și 10.000 de lei. Primăria își propune să suporte 50% din aceste costuri (dar nu mai mult de 5.000 de lei) pentru gospodăriile cu venituri mici. O parte dintre locuitorii de pe 26 de străzi din Burdujeni-sat unde s-a extins rețeaua de gaz metan evită să se mai branșeze din cauza costurilor pe care nu le pot suporta. ”Sunt oameni cu pensii mici și trebuie să-i ajutăm”, a spus primarul Lungu.

Primăria Suceava ar putea acorda în perioada următoare sprijin financiar pentru cetățenii din cartierul Burdujeni-sat care vor să se branșeze la rețeaua de gaze naturale, dar din cauza costurilor mari de branșare și a problemelor financiare pe care le întâmpină amână această decizie.

Un proiect de hotărâre a Consiliului Local privind acordarea sprijinului financiar va fi supus aprobării în ședința din această lună. Un anunț în sensul celor anterior menționate a făcut primarul Ion Lungu, în conferința de presă online de miercuri, 9 februarie, edilul precizând că vor fi făcute anchete sociale la fața locului pentru a se analiza cu precizie care ar fi familiile ce s-ar încadra în rândul celor care pot beneficia de ajutoare la racordarea la rețeaua de gaz metan.

După cum a explicat edilul, municipalitatea va suporta jumătate din costurile branșării, în limita sumei de 5.000 de lei, în condițiile în care costurile branșării ajung la sume situate între 5.000 și 10.000 de lei.

„A fost o perioadă anul trecut în care a fost un ordin de ministru iar cei care au depus dosarele au putut beneficia de aceste branșamente gratuit o perioadă”, a spus Ion Lungu, după care a explicat că respectiva prevedere nu mai este în vigoare iar o parte din locuitorii de pe 26 de străzi din Burdujeni-sat unde s-a extins rețeaua de gaz metan evită să se mai branșeze din cauza unor costuri pe care nu le pot suporta.

„Așa cum am anunțat vom modifica legea ajutorului de urgență și vom crește plafonul de la 1.000 de lei pe membru de familie la 1.500 de lei și cu acest prilej vom crea posibilitatea să dăm ajutoare de urgență și pentru compensarea racordării la gaz metan. Primăria să suporte 50% din aceste costuri dar nu mai mult de 5.000 de lei. Iată că venim în întâmpinarea cetățenilor din cartierul Burdujeni sat să-i sprijinim să se racordeze la gaz metan. Sunt oameni cu pensii mici și trebuie să-i ajutăm. Sigur că e o perioadă grea în care gazul metan s-a scumpit, dar nu e obligatoriu să consumi foarte mult. Se poate merge în paralel cu lemne, dar e bine să avem gaz pentru că asta înseamnă civilizație”, a spus Ion Lungu.

Referindu-se la unele străzi asfaltate care au fost sparte – dând ca exemplu 22 Decembrie și Victor Babeș, dar și Dobrilă Eugen sau Ștefan Luchian „care sunt prinse la asfaltare în acest an” – Ion Lungu a spus că „nu e în regulă” cele ce sunt la ora actuală și, ca atare, insistă la cetățeni să se racordeze pentru a putea asfalta străzile respective. (D.P.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …