Thursday , May 13 2021

Primăria Suceava vrea deschiderea locurilor de joacă. Lungu recunoaște că multe sunt folosite, de fapt, de copii. DSP permite doar pentru maxim 10 persoane. „Mingea” este la CJSU

Primăria Suceava vrea să redeschidă locurile de joacă din municipiu. „Trebuie să fim și realiști pentru multe din ele sunt câteodată ocupate de copii”, a spus primarul Ion Lungu.

În conferința de presă din dimineața zilei de miercuri, 14 aprilie, primarul Ion Lungu a precizat că a primit solicitări din partea părinților iar pe cale de consecință va propune acest lucru Comitetului Local pentru Situații de Urgență iar dacă miercuri se ia o decizie favorabilă, aceasta va fi înaintată mai departe Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care va decide dacă este sau nu oportun a se deschide locurile de joacă din oraș.

„Azi la ora 12 ne întrunim Comitetul Local pentru Situații de Urgență în sistem online în care propunem un proiecte de hotărâre pe care să-l înaintăm Comitetului Județean pentru Situații  de Urgență referitor la deschiderea locurilor de joacă inclusiv locurile de joacă din zona de agrement Tătărași. În condițiile de respectare  a măsurilor prevăzute de pandemie cu obligativitatea municipalității prin Direcția Domeniului Public de a face dezinfectare de două ori pe zi respectiv între 6 și 8 dimineața și 14 și 16 la amiază cu supravegherea din  partea Poliției Locale, cu respectarea regulilor de distanțare”, a declarat primarul de Suceava.

Locurile de joacă vor funcționa între orele 10:00 și 22:00 iar acolo unde sunt garduri se poate închide poarta iar unde nu sunt garduri va supraveghea Poliția Locală. „Având în vedere că vine această perioadă a Sărbătorilor Pascale sperând ca vremea să se încălzească coroborat cu rata de incidență care este satisfăcătoare sper să reușim să obținem aprobarea din partea CJSU  să putem deschide locurile de joacă”, a declarat Ion Lungu.

Ulterior, edilul a transmis o scurtă informare în care a precizat că în urma ședinței CLSU de miercuri, 14 aprilie s-a decis, în conformitate cu cele prevăzute în avizul de la Direcția de Sănătate Publică, a se hotărî redeschiderea locurilor de joacă și transmiterea spre aprobare a decizie către CJSU.

Este de precizat însă că, potrivit adresei de răspuns a DSP Suceava, activitățile sportive și recreative se pot desfășura (în contextul prelungirii stării de alertă) cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

De asemenea, în răspunsul DSP din data de 14 aprilie dat ca urmare a solicitării din 13 aprilie a Primăriei Suceava se mai specifică faptul că în Scenariul Verde (o eventuală decizie cu privire la includerea Municipiului Suceava în acest scenariu va fi luată de CJSU abia pe 19 aprilie) este necesară o monitorizare suplimentară pentru evitarea aglomerării, respectarea strictă a măsurilor individuale de protecție și, totodată, se recomandă dezinfecția frecventă a spațiilor de joacă. (D.P.)

 

 

 

 

Vezi si

356 de gradații de merit disponibile pentru personalul din învățământul sucevean

Pentru personalul didactic de predare, conducere, îndrumare și control sunt disponibile 322 de gradații, în …

One comment

  1. Poliția Locală are procedură pentru supravegherea copiilor la locurile de joacă? Nu cumva suntem ca-n 1984 al lui Orwell? Nu cumva domnul primar depășește flagrant limita legală ca să nu mai pomenesc de cea morală? Și așa Poliția locală este de departe inexistentă prin parcuri și cartierele mărginașe unde se comit sute de fapte de violență,ultraj și vandalism acum va păzi copiii? Să păstreze distanța de 2m făcând coadă la tobogane???? Hai să fim serioși.