Tuesday , June 18 2024

Primăria Ipotești se va muta într-un sediu nou, modernizat cu 2 milioane de lei de la bugetul local

Conform primarului Dumitru Gulei, lucrările sunt finalizate în proporție de 100%, în maximum două luni urmând să aibă loc și recepția.  Sediul Primăriei Ipotești a fost extins cu aproximativ 300 de metri pătrați și s-a amenajat o sală modernă pentru ședințele Consiliului Local. La exterior, s-a amenajat o parcare generoasă.â

Începând din această primăvară, Primăria Ipotești se va muta într-o casă nouă.

Conform primarului Dumitru Gulei, lucrările de reabilitare și modernizare ale sediului administrației locale sunt finalizate în proporție de 100%, atât la interior cât și la exterior, în maximum două luni urmând să aibă loc și recepția de la constructor.

În baza acestui proiect, finanțat cu 2 milioane de lei din bugetul local, Primăria a fost extinsă cu aproximativ 300 de metri pătrați și s-a amenajat o sală modernă, utilată cu aparatură de ultimă generație, pentru ședințele Consiliului Local. Astfel, fiecare departament al instituției își va desfășura activitatea în birouri separate. De asemenea, s-a amenajat și un spațiu adecvat pentru arhivă.

La exterior, s-a  realizat o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități și noi trotuare pe întreg perimetrul construcției. Totodată, s-au schimbat geamurile, ușile, instalațiile electrice, sanitare și termice dar și tabla de pe acoperiș.

De asemenea, în curtea noului sediul al Primăriei a fost amenajată o parcare generoasă pentru personal și pentru cetățenii care se vor adresa instituției.

În acest an, Primăria condusă de Dumitru Gulei va mai investi de la bugetul local aproape 3 milioane de lei pentru modernizarea căminului cultural și construcția unei noi săli de sport în localitate, ambele investiții fiind la faza de licitație pentru atribuirea lucrărilor.

Totodată, vor fi alocați 3 milioane de lei pentru asfaltarea, pe o lungime de 1,8 kilometri, a drumului “Petru Rareș“, ce leagă comuna de E85.

Primarul Dumitru Gulei a arătat că mai are în derulare, prin Programul “Anghel Saligny”, un proiect în valoare de 8 milioane de lei, care vizează modernizarea străzilor Pinilor, Salcâmilor, Stejarului, Libertății și Luceafărului, toate situate în noul cartier Tătărași.

În baza unui alt proiect cu fonduri guvernamentale, de această dată prin Compania Națională de Investiții, se vor moderniza străzile Crângului și Lucian Costin în satul Lisaura, strada Dumbrăvii în satul Tișăuți, iar în Ipotești se va asfalta strada Ciprian Porumbescu.

De asemenea, Primăria Ipotești a obținut recent de la Administrația Fondului de Mediu 2,2 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public, iar prin Programul Național de Redresare și Reziliență va primi 4 milioane de lei pentru amenajarea unei platforme pentru salubrizare. (D.C.)

Vezi si

A început modernizarea străzii Luceafărului din cartierul George Enescu

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat deschiderea unui nou șantier în zona George Enescu, …

One comment

  1. Si ce se intimpla cu sediul vechi?
    Se vinde la pret de gasroniera? Un prieten Vera sa investeasca. Nu al meu -al primarului.

error: