Friday , December 9 2022

Primăria Câmpulung Moldovenesc mai are nevoie de circa trei milioane de euro pentru terminarea pârtiei de schi Rarău

Nechifor665 [800x600]

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc mai are nevoie de aproximativ trei milioane de euro pentru terminarea pârtiei de schi Rarău. Anunţul a fost făcut, ieri, în conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor. La conferinţa de presă respectivă, care a avut loc la Câmpulung Moldovenesc, preşedintele CJ Suceava a declarat că a avut o discuţie şi cu primarul localităţii. De asemenea, şeful administraţiei jdueţene a precizat că în acest an au fost date de la bugetul judeţului 2,3 milioane de lei pentru a ajuta municipalitatea câmpulungeană să achite datoriile la firmele care au executat lucrări la tronsonul 1 al pârtiei.
De menţionat că la acea conferinţă a participat şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, aflat într-un turneu electoral în nordul ţării. El a precizat că nu ştia de răspunsul dat de Maria Grapini – fost ministru al Turismului şi candidat al Alianţei PSD – PC – UNPR la alegerile europarlamentare – cum că Guvernul nu are bani pentru finanţarea lucrărilor la pârtia de schi de la Rarău, lucrări demarate tot în baza unui proiect guvernamental. Totuşi, Valeriu Zgonea a lăsat să se înţeleagă că ar putea interveni pentru ca, la o eventuală rectificare, Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc să poată fi sprijinită cu fonduri pentru pârtia de schi. „Voi vedea soluţia pentru o posibilă soluţie pentru o rectificare”, a declarat Valeriu Zgonea. El a precizat că banii pentru continuarea lucrărilor la tronsonul 1 al pârtiei vor fi daţi, probabil, prin Consiliul Judeţean şi numai în funcţie de încasările la buget în prima jumătate a anului. „Nu mă hazardez. Trebuie să vedem încasările la buget”, a mai spus Valeriu Zgonea. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …