Sunday , October 2 2022

Preşedintele CJ cere intensificarea controalelor la transporturile de mărfuri pe drumurile judeţene

Catalin Nechifor - 3 iunie 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a afirmat că măsura va fi luată pentru că, în ultima perioadă, în judeţ a crescut numărul accidentelor rutiere provocate de maşinile care transportă mărfuri peste cantitatea maximă admisă

 
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava va intensifica verificările pentru depistarea transportatorilor de mărfuri care circulă ilegal sau care depăşesc limita de tonaj. Anunţul a fost făcut, ieri, în conferinţă de presă, de către preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care a afirmat că măsura va fi luată pentru că, în ultima perioadă, în judeţ a crescut numărul accidentelor rutiere provocate de maşinile care transportă mărfuri peste cantitatea maximă admisă.
„Am luat decizia de a stabili un regim mai strict pentru transporturi. Urmează să stabilim locaţiile unde vor fi amplasate cântarele. Nu vrem o acţiune haiducească. Nu ne dorim să atragem venituri suplimentare la bugetul Consiliului Judeţean Suceava, ci să se respecte regulile de transport mărfuri. Ne dorim să punem accentul pe partea de prevenţie, nu pe latura coercitivă”, a declarat Cătălin Nechifor adăugând că verificările vor avea un „caracter aproape permanent”. Substratul ideii de a introduce unele măsuri mai severe cu privire la transportul de mărfuri, inclusiv sporirea numărului controalelor, ar putea avea efecte beneficie nu doar pentru şoferii de camioane care vor fi nevoiţi să respecte mai mult regulile, ci şi pentru economie.
Reamintim că, în seara zilei de 30 mai, în satul Prisaca Dornei din comuna Vama, patru persoane au murit după ce un TIR încărcat cu cherestea s-a răsturnat, iar materialul lemnos a ajuns în curtea unei case. In urma accidentului şi-au pierdut viaţa şoferul şi pasagerul din dreapta care era şofer de schimb pe cursa ce trebuia să ajungă până la Constanţa, dar şi o tînără şi tatăl ei originari din comuna Vama şi care se aflau în curte la momentul în care şoferul TIR-ului a pierdut controlul. (D.P.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …