Friday , March 24 2023

Preotul care a botezat bebelușul care a murit slujește din nou. “Raportul medico-legal îmi este favorabil, dar nu ar fi trebuit făcut public”

Preotul Alexandru Mazarache, de la Biserica ”Sfinții Constantin și Elena” din Zamca, cel care a botezat bebelușul care a murit apoi la spital, a declarat joi că raportul medico-legal îi este favorabil, dar nu ar fi trebuit să fie public, pentru că ancheta nu a fost încă finalizată. El se consideră nevinovat și, după o pauză de trei luni, a revenit în biserică și slujește din nou

„Eu n-am dat publicităţii niciun raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. (…) Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. (…) Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. (…) După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. (…) În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. (…) Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat”, a spus Mazarache pentru Agerpres.

Familia copilului mort în luna ianuarie după slujba de botez a primit raportul Serviciului de Medicină Legală, conform căruia micuțul nu ar fi avut parte de o moarte violentă, decesul survenind în urma unei pneumonii. Medicii legiști din Suceava au stabilit că decesul bebelușului, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică și că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii.

Practic, concluziile raportului medico-legal în cazul băiețelului de 6 săptămâni sunt favorabile preotului  Alexandru Mazarache, de la Biserica ”Sfinții Constantin și Elena” din cartierul sucevean Zamca.

Din concluziile raportului reiese că moartea a fost patologică, neviolentă, din cauza insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou-născut prematur și nevaccinat.

Părinții copilului susțin că vor contesta în instanță acest raport, pentru că medicii legisti nu au pomenit nimic despre nefericitul eveniment de la slujba de Botez sau despre cantitatea de apă pe care medicii SMURD, sosiți la fața locului, au aspirat-o din plămânii micuțului. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava este deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Reamintim că băiețelul a ajuns în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, direct de la slujba de Botez. Evenimentul, care se dorea a fi plin de fericire, s-a transformat într-o tragedie. Preotul care a oficiat slujba l-a băgat pe micuț cu totul în cristelniță, cu fața în sus, în poziție culcată, moment în care copilul a înghițit o cantitate mare de apă. (O.S.)

Vezi si

2,19 milioane de lei de la Consiliul Județean Suceava pentru Parcul Științific și Tehnologic Siret

Parcul Științific și Tehnologic este o investiție unică în regiune, derulată într-un parteneriat al cărui …

One comment

  1. Istratedaniel

    Ce escroci. Vor sa il scoată basma curată pt ca e preot si are bani. E vina copilului ca sa nascut. Asa vor sa ne prostească ăstia. Mai mafiotilor a murit innecat nu de pneumonie. Punct.