Saturday , November 26 2022

Premiile acordate cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie ar putea fi dublate de Primăria Suceava

În ședința din luna octombrie a Consiliului Local al municipiului Suceava va fi supus aprobării un proiect de hotărâre referitor la dublarea cuantumului premiilor acordate cuplurilor de aur. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat despre acest lucru în conferința de presă miercuri.

Este posibil ca acest anunț să fie făcut și în condițiile în care în acest weekend au fost omagiate la sala de ședințe a Primăriei Suceava peste 40 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Pe lângă diplomele care sunt acordate, florile oferite și paharul de șampanie ciocnit de primar cu cuplurile de aur, din partea Primăriei este oferită o sumă de bani. Periodic, aceasta a fost actualizată. Ultima oară a ajuns la cuantumul de 500 de lei. De data asta, primarul va propune Consiliului Local majorarea indemnizației pentru premierea „cuplurilor de aur” de la 500 de lei la 1.000 de lei de familie și a explicat în conferința de presă că premiile nu au mai fost indexate de cinci ani.

Din punctul său de vedere nu este o sumă care să împovăreze bugetul local, dar pe de altă parte poate veni în ajutorul multor familii în vârstă cum este și cazul celor care au împlinit 50 de ani de când s-au căsătorit. Din 2005 până în prezent, numărul cuplurilor de aur sărbătorite în municipiul Suceava a ajuns la 1.795. „Este o minimă recunoștință și un minim respect pentru cei care au construit orașul nostru, care sunt modele pentru comunitatea noastră și pentru familiile tinere”, a spus Ion Lungu, spre finalul conferinței de presă, în justificarea demersului pe care l-a anunțat pentru luna viitoare. (D.P.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …