Saturday , December 3 2022

Prefectul mizează pe conjugarea eforturilor vectorilor de opinie de la sate și pe calibrarea resurselor umane disponibile în vederea vaccinării în mediul rural

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a cerut ca aleșii locali, clerici, personal medical sau didactic să explice beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. Solicitarea a fost făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu la o ședință cu primarii din județul Suceava care a avut loc miercuri, 27 octombrie, Alexandru Moldovan pronunțându-se pentru accelerarea campaniei de vaccinare. În ideea ca vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 să fie adusă cât mai aproape de cetățenii din mediul rural și să scadă incidența cazurilor de îmbolnăvire de COVID-19, prefectul a evidențiat necesitatea accelerării campaniei de vaccinare, premisă în scăderea presiunii pe unitățile ATI din cadrul spitalelor.

Este de menționat că la ședința care a avut loc în sistem on-line cu primarii celor 114 unități administrative din județ și conducerea Consiliului Județean Suceava au participat și dr. Alexandru Calancea în calitate de coordonator al măsurilor ce se aplică la nivelul unităților medicale din județ, directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad și dr. Dana Costea din partea aceleiași instituții. Între altele, s-a apreciat în cursul discuțiilor că trebuie conjugate eforturile a cât mai multor vectori de opinie din cadrul comunităților, dar și calibrate eforturile în funcție de resursa umană existentă și de dotări, sens în care ce impune organizarea mai eficientă a unor trasee ale echipelor mobile de vaccinare. (D.P.)

 

 

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …