Thursday , April 18 2024

Politistul de frontiera Davidean, arestat pentru contrabanda, pus in libertate de Curtea de Apel

N poli]istul de frontier\ Doru Mihai Davidean va fi cercetat `n stare de libertate `ntr-un dosar de trafic cu ]ig\ri n dou\ din cele [ase persoane re]inute ini]ial au fost puse pe parcursul s\pt\m=nii `n libertate n fostul viceprimar al comunei Fr\t\u]ii Noi revine `n aten]ia public\ `ntr-un nou dosar de contraband\

Dup\ ce luni a fost eliberat Cornel Ovidiu V`sl\, ieri a venit r=ndul poli]istului de frontier\ Doru Mihai Davidean s\ plece liber, dar cu interzicerea dreptului de a p\r\si ]ara pentru urm\toarele 25 de zile. ~n cazul celorlalte patru persoane, respectiv Claudiu Vasile Bodnar, Mihai Cioat\, Dan Florin Irimescu [i Mihai Ovadiuc, magistra]ii au respins recursul la m\sura arest\rii preventive luat\ de Tribunalul Suceava, `n cursul zilei de luni 29 noiembrie 2010.
Poli]istul Davidean este suspectat c\ ar fi `nlesnit activitatea contrabandi[tilor prin furnizarea de informa]ii privitoare la amplasarea ma[inii de termoviziune.
Dintre cei cinci prezenta]i ieri diminea]\ `n fa]a magistra]ilor Cur]ii de Apel Suceava, numai Doru Mihai Davidean a dorit s\ fac\ o nou\ declara]ie `n cea ce prive[te activitatea sa `n raport cu informa]iile din dosar. Acesta a declarat c\ mesajele [i convorbirile telefonice pe care le-a avut `n luna iulie a acestui an, la care DIICOT-ul face referire `n acest dosar, au avut ca subiect de discu]ie `ntre el si Mihai {tefan B\b\lean numai familia, av=nd `n vedere faptul c\ ace[tia sunt rude [i din cauz\ ca so]ia lui Doru Mihai Davidean era plecat\ `n strain\tate, copiii acestuia r\m=neau deseori `n casa lui B\b\lean. De asemenea, referitor la informa]iile oferite de acesta privind loca]ia `n care erau amplasate echipamentele cu termoviziune, poli]istul Davidean a spus c\ a oferit informa]ii pe baza presupunerilor sale, care s-au dovedit a fi eronate, el neav=nd acces la acele informa]ii. “Acesta este [i motivul pentru care dup\ data de 29 iulie nu am mai purtat discu]ii cu Mihai {tefan B\b\lean, care s\ arate faptul c\ mai sunt implicat `n asta” a mai spus poli]istul Doru Mihai Davidean.
Amintim cititorilor c\ Mihai {tefan B\b\lean este fostul viceprimar al comunei Fr\t\u]ii Noi, cel care a fost anchetat `n 2006 pentru contraband\ cu ]ig\ri [i condamnat la patru ani de `nchisoare dup\ ce a fost g\sit vinovat de infrac]iunea de dare de mit\.
Avoca]ii din partea ap\r\rii au cerut `n principal, cercetarea inculpa]ilor `n stare de libertate, eventual cu interzicerea dreptului de a p\r\si localitatea, pe motiv c\ nu exist\ probe sau indicii temeinice care s\ ateste c\ infrac]iunile de care cei cinci sunt acuza]i, au fost `ndeplinite. Ace[tia au enun]at c\ `n dosar nu se arat\ caracterul structurat al grupului, din cine este consituit [i rolurile pe care fiecare membru le-ar fi avut.
Avocatul Laurian Ostafciuc, ap\r\torul lui Dan Florin Irimescu, a subliniat printre altele, faptul c\ `n convorbirile telefonice puse la dispozi]ie de c\tre DIICOT, inculpa]ii folosesc un limbaj criptic care a fost interpretat `ntr-un mod implicit [i nu explicit. Tot acesta a mai ar\tat [i faptul c\ aceste conversa]ii erau de fiecare dat\ extrem de scurte, fapt care ar putea sus]ine teoria c\ traseul infrac]ional era foarte bine pus la punct, `ns\ acest lucru nu este dovedit de c\tre anchetatori, ceea ce `nseamn\ c\ acest grup infrac]ional organizat, nu exist\. (Cezar P|UN)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …

No comments

  1. baietasii astia au primit ce au cautat.irimescu si bodnar tot timpul se spargeau un figuri.niste cacanari…sa stea la racoare……acolo poate le e locul…..insa justitia e oarba….vor da bani si vor scapa…

  2. am ajuns exact ca pe vremea raposatului cand esti arestat doar daca vorbesti ceva care nu convine securitatii . Este exact acelasi sistem daor ca au shimbat niste denumiri DIICOT=securitatea