Sunday , December 4 2022

Poliţiştii locali, nemulţumiţi de lefuri, de neplata orelor suplimentare şi de neasigurarea normei de hrană

politie-comunitara

Poliţiştii locali suceveni sunt de mai multă vreme nemulţumiţi de veniturile pe care le încasează şi de faptul că nu li se plătesc orele suplimentare şi cele prestate în zilele de repaus săptămânal – de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru. In privinţa plăţii orelor suplimentare a fost formulată o sesizare la Prefectură din partea Sindicatului Judeţean „Stefan cel Mare”, condus de Lucian Cuseac. Revendicările sindicaliştilor din Primăria Suceava vor fi discutate în Comisia de dialog social, după care vor fi înaintate ministerului dezvoltării regionale şi administraţiei publice.
Pe de altă parte, directorul Poliţiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc, a precizat că drepturile salariale sunt plătite legal, la termen, dar că nemulţumirea majoră ţine şi de faptul că salariile sunt mici şi pornesc, în general, de la 650 la 1.200 de lei, majoritatea având cel mult 900 de lei lunar. Viorel Horodenciuc a precizat că poliţiştii locali nu au aceleaşi drepturi salariale ca şi poliţiştii din subordinea Ministerului de Interne, referindu-se la aşa numita „normă de hrană” şi la sporul de dispozitiv.
Pe de altă parte, în cererea liderului sindical Lucian Cuseac se face trimitere şi la abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 63/2010 privind limitarea posturilor din primării, nu doar la acordarea „normei de hrană”, primei de vacanţă şi a celui de-al 13-lea salariu. Sindicaliştii vor iniţierea o lege care să reglementeze salarizarea unitară din administraţia publică, pentru a se elimina situaţiile când salariaţi de pe aceeaşi treaptă profesională care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi loc de muncă sunt remuneraţi în mod diferit. (D.P.)

Vezi si

Recomandări ale polițiștilor suceveni pentru șoferii nevoiți să circule pe ceață, polei sau ninsoare 

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că în această perioada a anului îşi …

One comment

  1. paznici care au facut liceul dupa ce s-au angajat…
    si vor norma de hrana si drepturi la fel ca cei din politia nationala?
    un lucru foarte bun ar fi desfiintarea acestor politii locale care papa degeaba banii de la buget