Thursday , July 7 2022

Politistii au iesit azi pe strazi pentru a verifica de ce nu stau in casa sucevenii (FOTO)

Astazi, incepand cu ora 12.00, a intrat in vigoare in toata tara Ordonanta Militara 3, care restrictioneaza circulatia atat in timpul zilei, cat si noaptea. Sucevenii nu mai pot iesi din case decat la munca sau la cumparaturi si pentru asta trebuie sa aiba o adeverinta de la angajator sau sa completeze o declaratie pe proprie raspundere.

Echipaje de politisti au iesit pe strazi pentru a verifica daca sucevenii respecta prevederile noii ordonante. Ei au dat amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

 

De asemenea, politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au descoperit si primii profitori ai situatiei de criza provocata de pandemia de coronavirus, care faceau specula cu masti de protectie.

“În completarea activităților desfășurate ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de identificare si sancționare a celor care încearcă să facă specula în aceste momente grele si profita de lipsa de pe piata a echipamentelor de protecție.

Astfel, au fost identificați doi agenți economici care comercializau fără respectarea prevederilor legale si fara avize sanitare măști de protecție. Au fost confiscate 298 măști si au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 (privind actele de comert) în valoare de 10.000 lei”, a declarat comisar sef Ionut Epureanu, purtator de cuvant al IPJ Suceava.  Măștile erau comercializate cu 3 lei/buc către agenți economici tertiari, care la randul lor le vindeau si cu 6 lei/bucata. (O.S.)

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …