Saturday , February 24 2024

Poetul Dan Sociu, în fața unui tir de întrebări pe tema „Ce este mizerabilismul?”, la USV

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) găzduiește dezbaterea „Ce este mizerabilismul?”, la care va participa poetul Dan Sociu. Organizat de Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării, evenimentul va avea loc miercuri, 25 mai 2022, de la ora 14:00, în Book-Café. Moderatorul întâlnirii este lectorul universitar Arthur Suciu.

Dan Sociu (născut la Botoșani, în anul 1978) este unul dintre cei mai importanți poeți și scriitori români ai generației douămiiste. În anul 2002, a primit Premiul Național pentru Poezie „Mihai Eminescu”, acordat pentru volumul „borcane bine legate, bani pentru încă o săptămână.  În anul 2013, a refuzat premiul Institutului Cultural Român „Cartea de poezie a anului”, pentru volumul „vino cu mine știu exact unde mergem. În ultimii ani, Dan Sociu a publicat două volume de poezie foarte apreciate de critică, dar și de public: „Uau! (2019) și „Porc și sentimental, înțelept și rău (2021).  Dan Sociu a scris și câteva romane și a tradus peste 20 de romane și poezie a mai bine de 30 de poeți americani și englezi.

Dezbaterea este prilejuită de apariția unui nou volum de poezii semnat de Dan Sociu: „17 poezii”.

Vezi si

“Micii Luptători – Șansa la viață” – proiect de 700.000 de euro pentru dotarea a 5 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Suceava

Poate părea mult ca aproximativ 140 de mii de euro să fie dotările pentru un …