Wednesday , February 1 2023

Ploile din luna iulie au dat peste cap programul asfaltărilor în municipiul Suceava

Cu toate întârzierile, în zona centrală se vor repara străzile Petru Rareș și Curtea Domnească, pe aceasta din urmă urmând a fi amenajate și trotuarele și spațiile de parcare. Pe strada Mircea Damaschin din cartierul Burdujeni se fac lucrări de asfaltare și se vor amenaja 90 de locuri de parcare. Viceprimarul Harșovschi nu este mulțumit de stadiul lucrărilor pe Bogdan Vodăharsovschi 2

Precipitațiile abundente din luna iulie au frânat activitatea firmelor de construcții care repară drumurile din municipiul Suceava și care și așa se plângeau de lipsa forței de muncă. Acest lucru a fost recunoscut și de viceprimarul Lucian Harșovschi, care, în conferința de presă de ieri, a spus că nu este mulțumit de ritmul lucrărilor, dar a adăugat că deși a plouat aproape în fiecare zi din luna trecută, uneori chiar de două sau trei ori pe zi, programul de lucrări continuă în ideea de a se face cât mai mult din ce s-a propus. În acest sens, primul exemplu la care s-a referit Lucian Harșovschi a fost cartierul Ițcani (străzile Aron Pumnul și Biruinței), dar apoi a insistat cu privire la alte lucrări de reparații stradale din alte zone ale orașului. Astfel, referitor la artera principală de trafic de la ieșirea spre Fălticeni la cea spre Botoșani, Lucian Harșovschi a declarat că vrea să fie reabilitate cât mai multe porțiuni unde s-a constatat apariția de fisuri în carosabil. Harșovschi a spus că s-a turnat covor asfaltic printr-un proiect cu finanțare europeană în anul 2012, garanția era de 24 de luni, iar în cei șase ani de când a fost efectuată lucrarea au fost necesare unele lucrări de reparații. În vara aceasta se dorește a se face cât mai multe lucrări pe partea carosabilă, din zona bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în cartierul Burdujeni.

 

În zona centrală, viceprimarul a precizat că accentul se va pune pe străzile Petru Rareș și Curtea Domnească. Pe aceasta din urmă se vor face și lucrări de asfaltare, dar după ce vor fi amenajate trotuarele și spațiile de parcare. Pe strada Mircea Damaschin din cartierul Burdujeni se fac lucrări de asfaltare și se vor amenaja 90 de locuri de parcare. Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a reiterat faptul că pe aceasta se va circula în sens unic după finalizarea lucrărilor de amenajare.

 

În ce privește lucrările de investiții, Lucian Harșovschi a declarat că nu este mulțumit de cum decurg acestea pe strada Bogdan Vodă, iar în ceea ce privește strada Mihail Sadoveanu, viceprimarul a precizat că trebuie refăcut proiectul în sensul schimbări soluției inițiale cu rigole de scurgere a apei pluviale (întrucât au fost identificate pe traseul rigolei rețele de utilități) cu canalizare pluvială. (D.P.)

 

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …

One comment

  1. Dl Harsovschi va rog urmariti si firma care se ocupa si de schimbarea tevilor pt delegaz , pe str. Samoil Isopescu au terminat de doua luni si jumatate iar trotuarele si anumite zone din parcari au ramas la stadiu de pamânt cu balastru .