Monday , March 4 2024

Plângere penală în cazul unui service de dezmembrări auto din Stamate care a funcționat și după ce Garda de Mediu a dispus sistarea activității

Garda de Mediu Suceava a depus o plângere penală în cazul unui service de dezmembrări auto din satul Stamate, care a fost depistat că funcționa fără autorizație de mediu încă din vara anului trecut și care a continuat activitatea.

”Funcționarea fără autorizație de mediu după sancționarea pentru această faptă și după dispunerea suspendării activității constituie INFRACȚIUNE!!! Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control de specialitate la un obiectiv cu activități de dezmembrare a autovehiculelor de pe teritoriul comunei Fântânele, loc. Stamate, jud. Suceava. În luna august 2021, operatorul în cauză a fost sancționat contravențional de către instituția noastră cu amendă în valoare de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu, totodată fiind aplicată și sancțiunea contravențională complementară de suspendare a activității până la emiterea actului de reglementare. În prezent, întrucat am constatat continuarea desfășurării activității după dispunerea încetării acesteia, am efectuat sesizarea organului de urmărire penală în acest sens, în baza prevederilor legale în vigoare”, a informat Garda de Mediu Suceava. (O. N.)

 

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …

One comment

  1. Buna seara,
    Cand intri in judetul Suceava esti surprins de numarul masiv de parcuri auto – din dezmembrari ce se regasesc in toate localitatile din judet, si culmea la vedere pe drumul european E85, si te intrebi firesc daca in spatele acestor afaceri cu deseuri periculoase pentru mediu inconjurator, conform scenariilor facute atat la Cinecita sau la Hollyood unde sunt afaceri cu deseuri este prezenta si mafia in toata splendoarea activitatilor sale.
    Apropos inclusiv pe Netflix este un file din seria scurta The Equalizer unde ca sa vezi, mafia rusa controla afacerilecu deseuri din constructii, dar cine stie poate ca este numai o intamplare sau o pura coincidenta.