Tuesday , September 27 2022

Peste o mie de apartamente, ameninţate cu sistarea apei potabile

apa potabila

ACET vrea să oprească apa rece la asociaţia de proprietari 34, din cauză că nu a fost respectat graficul de eşalonare al debitelor.  „Cred că dacă ACET închide apa la toată asociaţia se lasă cu un scandal monstru”, a declarat preşedintele asociaţiei de proprietari respective, Mihai Munteanu

Ameninţările celor de la ACET SA Suceava cum că vor opri apa potabilă la mai multe asociaţii de proprietari din municipiul reşedinţă de judeţ, pentru că au datorii restante vor putea fi puse în aplicare din această săptămână. Este vorba despre o asociaţie din cartierul Burdujeni, cu peste o mie de apartamente arondate din zona Cuza Vodă II, în perimetrul unor străzi ca Eroilor, Tineretului, Amurgului. La finele săptămânii trecute. ACET SA Suceava a notificat asociaţia de proprietari nr. 34 pe motiv că nu a fost respectat graficul de eşalonare al datoriilor. Din această cauză, este posibil ca în această săptămână să fie întreruptă apa potabilă la unele blocuri din asociaţia respectivă.
Conform notificării trimise la asociaţia de proprietari respectivă, plata restanţelor pentru care a fost încheiat un grafic de eşalonare trebuia să fie făcută până luni, 15 iulie. In caz contrar, susţin cei de la ACET, de miercuri, 17 iulie se va trece la debranşarea scărilor de bloc arondate.
Administratorul asociaţiei de proprietari respective, Stelian Gherasim a spus că plăţile care s-au făcut către ACET nu acoperă integral necesarul care trebuia rambursat. Directorul comercial al ACET, Bogdan Cristache, a evitat să facă mai multe comentarii pe această temă, precizând că în cursul zilei de luni va fi discutată din nou situaţia asociaţiei de proprietari 34.
Preşedintele asociaţiei de proprietari respective, Mihai Munteanu, a declarat însă că situaţia este disperată şi că la fiecare bloc arondat asociaţiei pe care o conduce a pus o înştiinţare cu privire la sistarea apei potabile. „Am discutat şi la Primărie şi cu cei de la ACET, dar cred că nimeni nu m-a ascultat. Cum să le dau o scară sau două cu rău-platnici când aproape pe fiecare scară sunt toţi buni platnici şi doar doi – trei proprietari au datorii mai mari. Sunt şi câteva excepţii – un bloc unde a fost sistat gazul de mai multă vreme, dar nu cred că asta este soluţia. Am făcut tot ce este omeneşte posibil. Am mers şi la medieri, dar nu mai am nicio altă soluţie. Cred însă că dacă ACET închide apa la toată asociaţia se lasă cu un scandal monstru”, a declarat Mihai Munteanu.
Conform unei situaţii întocmite de Primăria Suceava cu privire la asociaţiile de proprietari din oraş, asociaţia 34 are arondate un numr de 1.105 apartamente situaţie în blocuri de pe străzile Păcii, Prieteniei, Tineretului, Eroilor şi Amurgului. Este vorba despre blocurile: 121, 125, 130, 132, 134, 133, 131, 27, 126, 124, 127, 129, 136, 115, 117, 118, 123, 135, 116. De asemenea, potrivit unei alte evidenţe întocmite de Primăria Suceava, asociaţiai de proprietari 34 avea un sold la ACET, la data de 1 iulie şi fără a fi dată factura aferentă lunii iunie, de 153.099,01 lei. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava

Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care …

One comment

  1. sa faca odata pt.totdeauna contracte individuale!dar si aici sunt niste interese!dupa ce au crescut pretul apei,de-l depaseste cu mult pe cel al apei minerale……nesimtitii!si cum sa-i pedepsesti si pe cei cu plata la zi?atunci nu mai platim niciunul daca avem aceeasi soarta sa vedem atunci ce va face Acet-ul?sa dea faliment si gata!care e problema?