Saturday , December 3 2022

Peste 60 mii de pachete cu produse de igienă personală vor fi distribuite nevoiașilor din județul Suceava

Începând de luni, 19 iulie, se vor recepționa 60.922 pachete de igienă pentru sucevenii care sunt „beneficiarii eligibili” ai Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete alimentare și de igienă acordate din fonduri externe nerambursabile.

Anunțul a fost făcut de subprefectul Daniel Prorociuc care a mai specificat că este vorba despre tranșa a-IV-a iar categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Pachetele de igienă conțin: periuță de dinți – 5 buc; pastă de dinți – 300 ml; săpun lichid – 500 ml; șampon copii – 800 ml; șampon adulți – 500 ml; detergent rufe – 2700g. Potrivit subprefectului, luni au fost recepționate 17.513 pachete de igienă, care ajung în localitățile Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Şerbăuți, Calafindești, Grănicești, Suceava, șcheia, Adâncata, Hănțești, Zvoriștea, Zamostea, Grămești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Ulma, Brodina, Dornești, Rădăuți, Horodnic de Sus, Marginea, Voitinel, Vicovu de Jos, Putna, Panaci, Şaru Dornei, Dorna Arini, Gălănești, Horodnic de Jos, Solca, Cacica, Bălcăuți, Milișăuți.

Până în data de 23.07.2021 vor fi recepționate toate pachetele din program. „Având în vedere că din data de 02.08.2021, vor sosi în județ și 60.922 de pachetele de alimente, la finalul recepției pachetelor de igienă vom emite ordinul de prefect privind distribuirea acestora către beneficiarii finali începând chiar de săptămâna viitoare, astfel încât scopul Programului derulat de Guvern să fie atins”, a mai spus Daniel Prorociuc. (D.P.)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …