Thursday , February 9 2023

Peste 140 de garaje din municipiul Suceava vor fi demolate ca să fie realizate trei parcări și o grădiniță

Realizarea proiectul grădiniței din cartierul Obcini și la parcărilor supraterane de pe strada ștefan Tomșa și cartierul Obcini (lângă viitoarea grădiniță) va necesita demolarea a peste 140 de garaje. Evaluarea acestor garaje – pentru ca acei cetățeni să fie despăgubiți – a fost finalizată. După cum a explicat primarul Ion Lungu, pe strada Ştefan Tomșa vor fi demolate 59 de garaje, diferența fiind în cartierul Obcini.

În funcție de suprafață, valoarea despăgubirilor este cuprinsă între 3.000 și 7.200 de euro pentru garajele de pe strada Ştefan Tomșa; între 3.000 și 4.100 de euro pentru o zonă cu 43 de garaje din cartierul Obcini; între 2.900 și 4.800 de euro pentru alte 31 de garaje din cartierul Obcini și între 3.300 și 7.900 de euro pentru un alt areal cu opt garaje. După ce în Consiliul Local Suceava se vor aproba planurile urbanistice zonale și studiile de fezabilitate vor fi notificați proprietarii garajelor să și le demoleze iar după ce le demolează vor primi sumele aferente.

„Suntem în faza la care se lucrează la planurile de urbanism zonal și la studii de fezabilitate … Le vom da un termen să-și ia garajul de acolo. În măsura în care nu sunt de acord nu le dăm nici banii și dărâmă primăria aceste garaje pentru că noi avem nevoie, în perioada următoare, ca aceste terenuri să fie libere de sarcini”, a spus primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 2 martie. (D.P.)

 

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …