Thursday , September 29 2022

Peste 130 de amenzi aplicate de polițiști într-o acțiune pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați bicicliștii, mopediștii și căruțașii

Odată cu venirea sezonului cald și cu relaxarea unor restricții de deplasare, tot mai mulți suceveni aleg să utilizeze ca mijloace de deplasare sau pentru activități sportive mopede sau biciclete. De asemenea, copiii profită de suspendarea cursurilor școlare și aleg deseori ca modalitate de relaxare mersul pe bicicletă.

Din păcate, în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de mopede sau biciclete.

Chiar și în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 16.00, un băiat de 7 de ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea imprudent bicicleta, pe str. Delta din orașul Gura Humorului, a pătruns pe contrasens, s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra direcției și a căzut în afara părții carosabile. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului, care a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, în ultimele trei zile, în intervalul orar 09.00-12.00 și 16.00-19.00 polițiștii Serviciului Rutier și cei ai formațiunilor de profil din teritoriu au organizat și executat pe raza de competență acțiuni pe linia disciplinării conducătorilor de mopede, motociclete, biciclete și atelaje hipo.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de â 59500 lei, peste jumătate dintre acestea fiind aplicate bicicliștilor, conducătorilor de mopede, motocicliștilor sau căruțașilor.

Totodată, au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost ridicate 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii reamintesc faptul că pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător.

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă.

 

Totodată, polițiștii reamintesc câteva reguli de circulație care trebuie respectate de către căruțași:

  • Sunt interzise accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală, pe drumurile naționale, în municipii și pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului;
  • Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, vehiculele cu tracțiune animală vor fi echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente;
  • Pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie conduse pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile.

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …