Friday , February 3 2023

Peste 1.600 de locuri disponibile în unitățile de învățământ pentru cei care doresc să devin agenți de poliție

Polițiștii Biroului de Siguranță școlară Suceava și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava sunt în aceste zile în rândul tinerilor din unitățile de învățământ, moderând discuții cu elevii și prezentând atributul meseriei de polițist, ca ocupație vocațională.

Activități de promovare a profesiei de polițist au fost desfășurate și în contextul marcării zilei de 11 martie, decretată prin Legea nr. 66 din 2019, ca „Ziua Națională a Meseriilor“.

Cu prilejul activităților desfășurate este prezentată și oferta educațională și condițiile de admitere la școlile de agenți de poliție din Câmpina și Cluj – Napoca, pentru sesiunea martie – mai 2022.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, cu sediul în municipiul Suceava, bld. 1 Mai, nr. 9, județul Suceava, organizează recrutarea candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ postliceal care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea martie – mai 2022, după cum urmează:

Şcoala de agenți de poliție “Vasile Lascăr” Câmpina scoate la concurs 1.340 de locuri pentru agențI de poliție. Romii beneficiază de 24 de locuri, alte 10 locuri fiind rezervate altor minorități.

De asemenea, Şcoala de agenți de poliție “Septimiu Mureșan” Cluj Napoca scoate la concurs 300 de locuri pentru cei care doresc să devină agențI de poliție, 3 locuri fiind pentru romi și 3 locuri pentru cei din alte minorități.

Informații cu privire la condițiile de înscriere la concurs și termenele privind desfășurarea etapelor de admitere pot fi consultate pe site-ul IPJ Suceava accesând următorul link:

https://sv.politiaromana.ro/ro/carier/admitere-scoli-postliceale-martie-mai-2022. (O.S.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …