Friday , April 26 2024

Peste 1.600 de înscrişi, după primele patru zile, la admiterea de la Universitatea Suceava

inscrieri USV

La forma de învăţământ zi, cele mai multe înscrieri sunt la Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar din cadrul Facultăţii de Stiinţe ale Educaţiei (145 de înscrieri) şi la specializarea Calculatoare – de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Stiinţa Calculatoarelor (119 înscrieri). De asemeni, la ID cele mai multe înscrieri, în număr de 29 s-au făcut la Silvicultură şi la Contabilitate şi Informatică de Gestiune. La master, numărul înscrişilor a ajuns la 173. Dosarele de înscriere se pot depune până pe marţi, 23 iulie, urmând ca pe 31 iulie să se afişeze rezultatele finale 

La 4 zile de la startul înscrierilor la facultăţile din cadrul Universităţii “Stefan cel Mare”, din prima sesiune de admitere, la forma de învăţământ zi s-au înscris 1.358 de absolvenţI ai clasei a XII-a, la învăţământul la distanţă 148, iar la master 173.
La învăţământ la zi, la Facultatea de Educaţie Fizică şI Sport, la specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă sunt 35 de înscrişi, iar la cealaltă specializare-Kinetoterapie sunt 44 de înscrişi. La Departamentul pentru Sănătate şi Dezvoltare Umană, unde taxa de şcolarizare este de 4.000 de lei sunt 18 înscrişI la Nutriţie şI Dietetică, şI 4 înscrişI la Balneofiziokinetoterapie şI recuperare. La Facultatea de Inginerie Alimentară-domeniul Ingineria produselor alimentare sunt 34 înscrişi la specializarea Ingineria produselor alimentare, 43 de înscrişi la Controlul şi expertiza produselor alimentare şi 32 de înscrişi la Protecţia consumatorului şi a mediului. Cei mai mulţi înscrişi sunt la Facultatea de Inginerie Electrică şi Stiinţa Calculatoarelor, la specializarea Calculatoare, unde în prezent sunt 119 înscrişi. La celelalte specializări, Automatică şi informatică aplicată sunt 24 înscrişi, la Electronică aplicată 7 înscrişi, la Energetică industrială-9 înscrişi, la Sisteme electrice 19 înscrişi, iar la Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic -9 înscrişi. La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică sunt 8 înscrieri la specializarea Mecatronică, 11 la Inginerie economică în domeniul mecanic, 25 la Tehnologia construcţiilor de maşini şi 5 înscrieri la Echipamente pentru procese industriale. La Facultatea de Istorie şi Geografie sunt 9 înscrieri la Geografia Mediului, 58 la Geografia Turismului, 16 la Istorie, 2 la Filosofie, 21 la Relaţii internaţionale şi studii europene, 5 la Stiinţe politice şi 23 la Asistenţă Socială. La Facultatea de Litere şi Stinţe ale Comunicării, cele mai multe încrieri, în număr de 69 sunt la specializarea Limbă şi literatură engleză-Limba şi literatura germană/Limba şi literatura română. In cadrul aceleiaşi facultăţi, mai sunt 17 înscrişi la Limba şi literatura română-O limbă şi literatură modernă (franceză-germană), 12 la Limba şi literatura română-Limba şi literatura spaniolă, 19 la Limba şi literatura franceză-Limba şi literatura engleză/germană, 5 la Limba şi literatura ucraineană-O limbă şi literatură modernă (franceză/engleză)/Limba şi literatura română şi 10 la Limba şi literatura română/Limba şi literatura italiană. La specializarea Comunicare şi Relaţii Publice sunt 24 de înscrişi. La Facultatea de Silvicultură sunt 90 de înscrişi la specializarea Silvicultură şi 16 înscrişi la Ecologie şi protecţia mediului. In cadrul Facultăţii de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică sunt 29 înscrişi la speciaalizarea Administraţie Publică, 12 la Asistenţă managerială şi secretariat, 40 la Finanţe Bănci, 32 la Management, 14 la Afaceri internaţionale, 19 la Informatică economică, 48 la Contabilitate şi informatică de gestiune, 41 la Economia comerţului, turismului şi serviciilor, 24 la Administrarea Afacerilor, 68 la Drept, 4 la Economie generală şi comunicare economică.
La Facultatea de Stiinţe ale Educaţiei sunt 145 de înscrişi.
La ID, cele mai multe înscrieri, în număr de 29 s-au făcut la Silvicultură şi la Contabilitate şi informatică de gestiune.
De asemenea, la master un număr mai mare de înscrişi este la Managementul igienei, controlul calităţii produselor alimentare şi asigurarea sănătăţii populaţiei (31 de înscrişi), din cadrul Facultăţii de Ingineria produselor alimentare.
Dosarele de înscriere se pot depune până pe data de 23 iulie, urmând ca pe 31 iulie să se afişeze rezultatele finale. A doua sesiune de admitere, cea de toamnă, se va desfăşura între 5-20 septembrie. (Georgiana GROZA)

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …