Sunday , February 5 2023

Peste 1.000 de elevi au luat parte la o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști

In cadrul acțiunii au fost date 211 amenzi în valoare de 42.200 de lei. De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare

biciclisti


Timp de o săptămână, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava și agenți din cadrul posturilor și secțiilor de poliție din zona Bunești, Preutești, Fălticeni, Capu Codrului, Cornu Luncii, Păltinoasa, Marginea, Horodnic de Sus, Vicovu de Jos au organizat și desfășurat acțiuni de informare și prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliștilor pe DN2, DJ 208, DJ 208A, DN2E, dar și pe drumurile adiacente. Au fost distribuite peste 100 de veste reflectorizante și au fost derulate activități de informare la care au participat peste 1.000 de elevi.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru a vedea dacă aceste acțiuni au dus la creșterea gradului de responsabilitate a bicicliștilor, în perioada 15 – 16 iunie 2017, po­lițiștii au organizat și o acțiune pentru de­pis­­tarea și sancționarea celor care încalcă le­gi­s­­lația specifică. Din păcate, în ciuda aten­­ționării cu privire la pericolele la care se expun, dar și cu privire la cuantumul amenzilor aplicabile, bicicliștii și mopediștii au fost surprinși încălcând legislația și punându-și viața în pericol. În cadrul acțiunii organizate de Serviciul Rutier Suceava au fost constatate două infracțiuni și au fost date 211 amenzi în valoare de 42.200 de lei.

De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Un minor de 16 ani, din orașul Cajvana, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea scuterul pe DJ 178D, din localitate, iar în urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „condu­cere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „pu­nerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat”. Reamintim că nerespectarea legislației specifice de către bicicliști se sancționează cu cu 6 – 8 puncte amendă. Un punct amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, deci 145 de lei. (D.Z.)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …