Monday , December 4 2023

Percheziții și la Suceava într-un dosar mamut de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor

Autoritățile judiciare din mai multe județe au făcut, luni, 44 de percheziții în mai multe județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. Cel puțin 21 de tinere au fost obligate să se prostitueze în mai multe țări, ele fiind racolate din familii cu situație materială precară. Din 2018, membrii grupării ar fi obținut cel puțin 500.000 de euro din activitatea infracțională.

Retinut, perchezitii

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Ilfov, Călărași, Ploiești, Suceava, Brăila, Olt și al Serviciului de Investigații Criminale din Ilfov, au făcut, luni, 44 de percheziții domiciliare.

Activitățile s-au desfășurat în municipiul București și în județele Ilfov, Călărași, Brăila, Suceava, Olt și Prahova, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor.

De asemenea, sunt puse în executare 16 mandate de aducere.

”Din cercetări a reieșit că, din 2018 și până în prezent, în municipiul București și județul Ilfov, ar fi acționat un grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și proxenetism. Astfel, începând cu anul 2018, reprezentanții grupului infracțional organizat ar fi racolat tinere din medii sociale precare și le-ar fi plasat pe piețele de prostituție existente, din România și din Europa de Vest, respectiv, Germania, țările de Jos, Elveția sau Italia, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituției”, a transmis Poliția Română.

Sursa citată a precizat că determinarea fetelor la practicarea prostituției ar fi fost realizată prin utilizarea de metode de persuasiune (loverboy), manipulare și constrângere, sumele de bani obținute din desfășurarea acestei activități revenindu-le aproape în totalitate membrilor grupării infracționale.

”Racolarea clienților serviciilor sexuale ar fi fost realizată prin crearea și publicarea unor anunțuri specifice pe anumite site-uri de profil. Fetele exploatate ar fi fost cazate în spații adecvate desfășurării acestei activități sau transportate, de către membrii grupării, la locațiile clienților. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost transferate de membrii grupării în România, prin intermediul serviciilor internaționale de transfer monedă sau ar fi fost aduse personal ori de alte persoane din anturajul acestora”, au mai precizat polițiștii.

Aceștia anunță că, până în prezent, au fost identificate 21 de victime, iar sumele de bani obținute din exploatarea tinerelor sunt în cuantum de aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 autoturisme, 36.100 de lei, 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile,  precum și înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sume deținute în conturi bancare.

Vezi si

Spuneți-i cum doriți – cazinou, muzeu, palat – nu prea contează, dar vizitați-l! Merită

În doar câteva zile de la inaugurare, mii de dorneni și de turiști din județ …

One comment

  1. Centura Suceava